• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO "iščupao" pobedu i prestigao Zvezdu

Autor mondo.rs

Tim Aleksandra Đorđevića savladao Darušafaku u Istanbulu 86:84, poenima Eliota Vilijamsa dve sekunde pre kraja!

 PAO "iščupao" pobedu i prestigao Zvezdu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom nije dobila pomoć Darušafake u borbi za plasman!

Turski tim dočekao je ovog četvrtka Panatinaikos, bio nadomak poraza, pa pobede, ali je u najvažnijem momentu, četiri sekunde pre kraja, Skoti Vilbekin zasrljao pod koš "zelenih" i promašio...

Šuter Panatinaikosa Eliot Vilijams uhvatio je loptu, krenuo ka polovini domaćina i dve sekunde pre kraja bio fauliran, udarcem Vilbekina, tragičara meča.

Očekivano, Amerikanac je iskoristio oba slobodna bacanja i postavio konačan rezultat, koji Panatinaikos održava u sve tesnijoj borbi za drugo mesto sa Lokomotivom Kubanj, jer i jedan i drugi tim od večeras imaju skor 8-4, odnosno pobedu više od Crvene zvezde Telekom (7-5).

DARUŠAFAKA - PANATINAIKOS 84:86 (30:22, 12:18, 21:25, 21:21)

Trener Atinjana Aleksandar Saša Đorđević potrošio je mnogo živaca u finišu utakmice i u nekoliko momenata otvoreno pokazivao ljutnju. Njegov tim je preuzeo kontrolu nad utakmicom serijom 11:2 (od 35. do 39. minuta) i poveo 81:77, ali je potom jako brzo ispustio i vođstvo i konce iigre.

Darušafaka je agresivnim presingom primorala Atinjane na greške, pa poenima Skotija Vilbekina "sa crte" povela 84:81. Do kraja su u tom trenutku ostale još 43 sekunde i trijumf domaćina bio je jasno nagovešten...

Ipak, heroj pobede Panate Vilijams je 25 sekundi pre kraja izjednačio svojom prvom trojkom i stvorio Darušafaki šansu da u poslednjem posedu, bez prekršaja grčkog tima, pokuša da kreira šut za trijumf.

Međutim, ta akcija završena je opisanim pokušajem Vilbekina preko četvorice "zelenih" i promašajem, sa kojim je otišla i šansa domaćina da pobedi.

Parovi preostala dva kola: 13. runda: Lokomotiva - Unikaha, Zvezda - Darušafaka, Fenerbahče - Efes, Panatinaikos - Cedevita 14, poslednja: Efes - Panatinaikos, Cedevita - Zvezda, Darušafaka - Lokomotiva, Unikaha - Fenerbahče.

Najefikasniji igrač utakmice bio je srpski centar Miroslav Raduljica, koji je postigao 21 poen, uz šest skokova i indeks 21. Ognjen Kuzmić nije nastupio zbog povrede, a Aleksandar Saša Pavlović nije se "upisao" za pet minuta u igri.

Sa druge strane, Darušafaku su nosili Semih Erden sa 18 poena, Vilbekin sa 13 poena, Manučar Markoišvili sa 12, dok je Milko Bjelica sabrao šest, uz isto toliko skokova.

S obzirom na to da je Fener praktično nekoliko kola unazad obezbedio plasman među najboljih osam kao prvi na tabeli Grupe E, biće veoma zanimljivo pratiti borbu ostalih timova za (što bolji) plasman.

...
Izvor: YouTube

REZULTATI I PAROVI 12. KOLA

GRUPA E

Četvrtak

Lokomotiva Kubanj - Crvena zvezda 86:62
Darušafaka - Panatinaikos 84:86

Petak
Cedevita - Fenerbahče
Efes - Unikaha

TABELA: Fenerbahče 10-1, Lokomotiva 8-4, Panatinaikos 8-4, Crvena zvezda 7-4, Efes 5-6, Darušafaka 3-9, Unikaha 3-8, Cedevita 2-9.

GRUPA F

Laboral Kuća - Barselona 75:71 (15:16, 25:17, 16:12, 19:26)

Četvrtak
Bamberg - CSKA

Petak
Žalgiris - Himki
Olimpijakos - Real Madrid

TABELA: Laboral 8-4, CSKA 8-3, Barselona 6-6, Real Madrid 6-5, Himki 5-6, Olimpijakos 5-6, Bamberg 5-6, Žalgiris 2-9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC