• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši Zvezdin "Amer": Istina o mom bunkeru

Autor mondo.rs

Adam Morison odgovorio je na navode da se priprema za apokalipsu, da skladišti hranu, municiju...

 Bivši Zvezdin "Amer": Istina o mom bunkeru Izvor: MN PRESS

Američki koledž košarkaš Kajl Viltdžer izazvao je u martu veliku pažnju, otkrivši da se nekadašnji NBA igrač Adam Morison, koji je kratko nastupao i za Crvenu zvezdu, priprema za sudnji dan i da je kod kuće napravio post-apokaliptični bunker.

"Taj momak je potpuno spreman za slučaj apokalipse. Ima skladište hrane, sve. Mogao bi da sve preživi. Da, ima i puške, bunker, sve", rekao je pre nekoliko nedelja igrač Gonzage, iako je priznao da nikad nije bio u Morisonovom domu, već da je sve to zaključio iz razgovora sa nekadašnjom zvezdom koledž košarke.

Reagujući na te navode, Morison je protekle noći u otvorenom razgovoru sa igračem Klipersa Džej-Džej Redikom odgovorio na pitanje da li se sprema za apokalipsu.

"Ništa od toga nije tačno. Dopustite mi da objasnim čitavu situaciju. Rođen sam u Vašingtonu, u državi koja je veoma tolerantna prema oružju. Na neki način je kao u Teksasu, gde možete da kupite pušku ili pištolj i da ga dobijete za pet dana. Dalje, posedujem 80 ari zemlje. Idem na pucanje jednom u možda mesec dana, na svom imanju. Sve radim u skladu sa zakonom, jer je očigledno da nisam zločinac ili bilo šta slično. Danas je, jednostavno takvo vreme da sve to moram da kažem da bih bio siguran da me razumeju", objasnio je treći pik sa NBA Drafta 2006.

Redik i Morison su bili veliki rivali u sezoni 2005/06 i u martu 2006. njihove slike objavljene su i na naslovnoj strani "Sports ilustrejteda", uz poruku "Ko je bolji?". Potom su i podelili nagradu za najboljeg koledž igrača zemlje.

"Taj klinac (VIltžder) nikad nije bio kod mene u kući i ne znam odakle mu ideja da imam bunker. Sa druge strane, imam ormar sa dva sefa za puške i pretpostavljam da je odatle došla ideja o tom bunkeru", dodao je Morison.

Nekadašni igrač Šarlota (2006-08), Lejkersa (2008-10) i Bešiktaša (2012) objasnio je i kada je čuo za komentare o svom predviđanju budućnosti i priznao da s vremena na vreme pristaje da odvede igrače Gonzage na svoje imanje da bi pucali, ako to oni zatraže.

"Za te komentare sam čuo dok sam igrao golf. I zaista, sve što ljudi govore o meni u suštini mi i ne smeta, jer shvatam da je sve to zbog klikova i takvih stvari. Shvatam sve i realan sam. Shvatam i kulturu. Sve to prihvatam, ali nisam Ted Kačinski (američki terorista, koji se suprotstavljao modernom društvu i tehnologijama i zato ubio tri osobe). Nisam siromašan i nisam lud. Bavim se streljaštvom u zemlji u kojoj je to dozvoljeno", dodao je Morison.

Penzionisani košarkaš aktivirao se 2014. u stručnom štabu ekipe Univerziteta Gonzaga, na koji se vratio da bi završio studije i dobio diplomu programa "sportski menadžment". Trenutno uživa sa kćerkom, mladom košarkašicom, kojoj s vremena na vreme drži treninge.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC