• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbrana košarkaša: Nije znao da ima 29 godina?!

Autor mondo.rs

Momak koji je u 30. igrao sa srednjoškolcima izneo je kanadskoj policiji svoju stranu priče.

Kanadska srednjoškolska zvezda Nikola Džonaton (29), koji se spremao za koledž u 12 godina mlađoj konkurenciji, uhapšen je i nateran da tamošnjoj policiji ispriča kako se našao u takvoj situaciji.

Prema njegovim rečima, nije lagao, jer "nije znao" koliko ima godina.

"Majka mi je uvek govorila drugu godinu rođenja. Uvek sam je pitao da mi kaže tačnu godinu, ali govorila mi je da ne može da se seti... U Južnom Sudanu se često selimo iz škole u školu i tamo te ne pitanju koliko imaš godina. Tamo ne pitaju bilo šta", rekao je košarkaš na ispitivanju.

On je nekoliko puta ponovio da je njegov jedini cilj bio da se školuje u Kanadi, da bi mogao da izdržava porodicu u domovini.

"Nisam lažov. Religiozan sam. Molim se Bogu... Ako bi mi se ovde dogodilo nešto loše, ne znam šta bi moglo da se dogodi mojoj majci kod kuće, jer je zaista bolesna. Boluje od dijabetesa. Nisam došao ovde da bih naškodio bilo kome ili da bih uradio nešto loše. Moj jedini cilj bio je da učim i da se obrazujem, da bih mogao kod kuće da pomognem majci i ostatku familije", dodao je Džonaton.

U njegovom pasošu, sa kojim je stigao u Kanadu, piše da je rođen 25. novembra 1998. godine. Međutim, dokumenta američkih vlasti sprečila su ga da uđe u tu državu, jer je prema evidenciji SAD on rođen 1. novembra 1986. godine.

Informacije iz SAD otkrile su da je Nikola rođen u Sudijskoj Arabiji, gde je njegov otac, inženjer mehanike, radio posle razvoda sa košarkaševom majkom, koja se potom vratila u Sudan sa decom.

Tokom saslužanja, Nikola je tražio dozvolu Kanade da se vrati u svoju zemlju.

"Molim vas da me pustite da se vratim kući. Bilo bi to mnogo bolje i za mene i za moju porodicu, kao i za moje mentalno zdravlje", dodao je on, uz izvinjenje treneru, kod koga je stanovao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC