• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari MVP, da li jednoglasno?

Autor mondo.rs

ESPN objavio da će bek Golden Stejta drugu sezonu zaredom biti proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Ako je Stef Kari 2015. izabran za MVP-ja regularnog dela sezone, kada su Golden Stejt Voriorsi imali skor 67-15, onda nakon sezone u kojoj su postavili NBA rekord (73-9) ne bi trebalo da bude bilo kakvih dilema.

Prema saznanjima ESPN, Kari će tokom ove nedelje, po povratku ekipe iz Portlanda, gde je noćas na rasporedu četvrti meč polufinala Zapada, i zvanično postati nosilac prestižne individualne nagrade.

Ostaje samo da se vidi hoće li njegov izbor biti jednoglasan i da li će i time ući u istoriju.

Najbliži stopostotnoj podršci bili su Šakil O'Nil 2000. i Lebron Džejms 2013. godine, kada se u žiriju našao po jedan "pametnjaković", koji je na prvo mesto stavio drugog igrača.

Dvadesetosmogodišnji Kari svakako će postati 13. igrač u istoriji lige sa više od jedne MVP titule, a treći plejmejker, posle Medžika Džonsona i Stiva Neša.



Na 79 utakmica prosečno je postizao 30,1 poen za manje od 35 minuta, što prethodno nije pošlo za rukom nikome. I to uz ulazak u elitnu "50-40-90" grupu, pošto mu je šut iz igre bio 50,4 odsto (45,4 odsto za tri poena, na preko 11 pokušaja po utakmici!), a sa linije slobodnih bacanja 90,8 odsto.

Vižljasti as Voriorsa ujedno je najbolji strelac lige i najbolji kradljivac lopti (2,1 - rekord karijere). Time su do sada mogli da se pohvale samo Majkl Džordan tri puta i Alen Ajverson dva puta.

Stef Kari privodi kraju oporavak od povrede medijalnog ligamenta kolena, zbog koje je propustio finiš serije prvog kola protiv Hjustona i sve utakmice protiv Portlanda. Golden Stejt vodi 2:1, dok je u drugom polufinalu Zapada rezultat nerešen: San Antonio - Oklahoma 2:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC