• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zizisov emotivni oproštaj od dresa Grčke

Autor mondo.rs

Iskusni bek saopštio je da posle 12 godina više neće igrati za "A" reprezentaciju svoje zemlje.

 Zizis se oprostio od reprezentacije Grčke Izvor: MN PRESS

Nikos Zizis neće biti u timu Grčke za kvalifikacioni olimpijski turnir u Torinu početkom jula, nakon što je saopštio odluku o povlačenju sa internacionalne scene.

Zizis će u avgustu napuniti 33 godine, a u najboljoj selekciji svoje zemlje bio je standardan od Olimpijskih igara u Atini 2004. Za to vreme nije propustio nijedno veliko takmičenje, zaključno sa prošlogodišnjim Evropskim prvenstvom.

"Svi
m sjajnim trenucima jednom dođe kraj, pa tako i ja saopštavam teško donesenu odluku o povlačenju iz nacionalnog tima Grčke. Sa ponosom sam nosio grčki grb na grudima i predstavljao svoju zemlju".

"Svako leto je počinjalo u iščekivanju velikih događaja i maštanju o pobedama. Godine su prolazile, ali taj osećaj se nije menjao. U reprezentaciji sam osetio najveća zadovoljstva i najveće tuge u karijeri. To je tim koji sam voleo više nego bilo koji drugi", poručio je Zizis, rođeni Solunac, koji se afirmisao u AEK-u i potom igrao za Beneton, CSKA, Montepaski, Bilbao, Uniks, Fenerbahče i Bamberg.

On se zahvalio košarkaškom savezu Grčke, trenerima, ali najviše saigračima.

"Proživeli smo nezaboravne momente, na terenu i van njega. To će nas povezivati dok smo živi. Najvažnije je da smo funkcionisali kao porodica, u dobru i u zlu".

Osećaj koji mu je donosilo igranje za Grčku "ne može se iskazati rečima".

"Nasledili smo ga od prethodnih generacija i sačuvali ga na terenu i u našim srcima. Nadam se da će to osećanje odgovornosti, ponosa i časti naredne generacije isto tako preuzeti od nas. Biće mi neizmerno zadovoljstvo da vidim kako klinci, koji su počeli da igraju košarku gledajući nas na televiziji i u dvoranama, prave još bolje rezultate i čine istoriju grčke košarke još bogatijom".

Zizis je sa reprezentacijom osvojio Eurobasket u Beogradu 2005, naredne godine u Japanu postali su vicešampioni sveta, a poslednju medalju, bronzanu, osvojili su na EP u Poljskoj 2009.

U mlađim kategorijama je bio U-20 šampion sveta, treći na juniorskom i drugi na kadetskom šampionatu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC