• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: FMP ozbiljna organizacija, nema lako ćemo

Autor mondo.rs

Partizan u subotu počinje polufinalnu seriju domaćeg plej-ofa, u kojem će mu rival biti ekipa iz Železnika.

 Džikić: FMP ozbiljna organizacija, nema lako ćemo Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana sa uspehom su okončali ligaški deo Superlige i kao prvoplisirani tim u grupi B dočekuju početak polufinalne serije plej-ofa. Protivnik će im biti ekipa FMP, koja je prvi deo sezone u domaćem šampionatu okončala kao najbolja.

Crno-beli respektuju i hvale igru rivala, ali i ističu da su spremni da urade sve što je potrebno kako bi izborili plasman u finale.

Tim Aleksandra Džikića je ligaški deo Superlige završio na prvom mestu grupe B bez poraza u šest odigranih susreta, dok je tim iz Železnika u grupi A ostvario skor 4-2 i osvojio drugo mesto.

KARTE 300 I 500 DINARA

Ulaznice za prvi meč polufinala Partizan - FMP prodaju se u zvaničnoj prodavnici KK Partizan, a na blagajnama dvorane "Aleksandar Nikolić" će se naći tri sata pre početka meča.

Ulaz na tribine košta 300 dinara, a mesto u parteru 500 dinara.

"Dosadašnjim igrama u KLS smo izborili pravo domaćinstva u polufinalu i veoma smo zadovoljni zbog toga. Naš protivnik je ozbiljna organizacija, ima punu rotaciju u sastavu, potpunu formaciju sa dva igrača na svakoj poziciji. Sastav im je krcat momcima koji su prošli reprezentativne selekcije, a ovo polufinale za njih praktično znači prijemni ispit za sastav evroligaškog predstavnika ABA lige", izjavio je Džikić uoči prvog meča polufinala u hali "Aleksandar Nikolić".

Partizan se ove sezone već sastajao sa ekipom Slobodana Klipe.

"Čeka nas motivisan rival, koji ima jasnog predvodnika u organizatoru igre, koji iza sebe ima dugogodisnju saradnju sa trenerom, a to uvek daje dodatni kvalitet. To je skakački agresivna ekipa, sa puno poena koje postižu u ranoj fazi napada", istakao je trener crno-belih.

Uprkos respektu prema rivalu, Džikić napominje da je Partizanov cilj plasman u finale.

"Mi polufinale dočekujemo gotovo stopostotno zdravi i spremni da uradimo sve što je potrebno da bi smo se plasirali u finale. Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za 'lako ćemo' razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel sa njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara".

Iskusni Novica Veličković podvlači da Partizan nema prava na grešku u polufinalu.

"FMP je mlada i talentovana ekipa koja igra veoma čvrsto. Od kada sam došao, odigrali smo sa njima dve prijateljske utakmice, namučili su nas u Kupu i zaslužuju svaki respekt. Sada se sve zaboravlja, ulazi se u seriju i nemaš prava na kikseve. Moramo da odigramo jako i čvrsto jer naspram nas nije tim za potcenjivanje", naveo je Veličković.

Prvi meč polufinalne serije na programu je sutra od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", dok je drugi susret zakazan za ponedeljak, 30. maj, u 21 sat u Železniku.

Polufinale se igra na dve dobije utakmice, a ukoliko bude neophodno majstorica će se igrati 1. juna i domaćin će opet biti Partizan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC