• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne dolazi ni Bertans u Beograd?

Autor mondo.rs

Za Porzingisa se odavno zna da sledećeg meseca u Beogradu neće igrati za Letoniju, ali pod upitnikom je i sjajni šuter Laboral Kuće.

 Ne dolazi ni Bertans u Beograd? Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Letonije, potencijalni protivnik Srbije u polufinalu ili finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, počinje pripreme u ponedeljak 13. juna.

Selektor Ainars Bagackis pozvao je 20 igrača, od kojih neki još imaju obaveze u klubovima, pa će se ekipa kompletirati korak po korak.

Najveća nepoznanica na Bagackisovom spisku je Davis Bertans, koji se sredinom sezone vratio na teren posle drugog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta u istom kolenu.

 Bertans će po dolasku iz Španije, gde sa Laboral Kućom igra polufinale plej-ofa protiv Barselone, biti detaljno pregledan i tek onda će biti odlučeno da li će igrati za nacionalni tim, ili će odmah na odmor.

Svestrani centar Njujork Niksa Kristaps Porzingis pre mesec dana je saopštio da će letnju pauzu posvetiti pripremama za novu - njegovu drugu - NBA sezonu, pa bi bez njega i eventualno bez Bertansa, to već bio značajno hendikepiran tim.

U odnosu na tim koji je letos u Francuskoj stigao do četvrtfinala Eurobasketa, Bagackis neće moći da računa ni na iskusnog beka Kristapsa Janičenoksa, koji je povredio koleno.

"Perjanice" reprezentacije Letonije u njihovom odsustvu bili bi
stariji Davisov brat, Dairis Bertans (Bilbao), zatim Janis Strelnieks (Bamberg), Janis Blums (Avelino) i Janis Tima (Zenit).

Letonci će na turniru u Beogradu
(4-9. jula) prvo igrati u grupi sa Češkom i Japanom. Dve najbolje selekcije u polufinalu će "ukrstiti" sa Srbijom, Angolom ili Portorikom, a samo pobednik turnira će se plasirati na OI u Rio de Žaneiru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC