• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Tražimo podstrek, ne izgovor!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije traži "zdrav vetar u leđa", nakon što je morao da obavi nekoliko izmena na širem spisku. Bjelica propušta kvalifikacije, Milutinov i Marjanović celo leto. Štimac i Birčević u konkurenciji.

 Aleksandar-Djordjevic-na-pocetku-priprema-za-OI-kvalifikacije. Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Okupljanjem u beogradskom hotelu "Crown Plaza" počele su pripreme srpske reprezentacije za kvalifikacioni olimpijski turnir, koji će od 4. do 9. jula biti održan u Kombank areni.

Aleksandar Đorđević 27. maja je saopštio imena 16 igrača na koje računa, ali Nemanja Bjelica nije mogao da se odazove zbog povrede(leči se u SAD, u "režiji" Minesota Timbervulvsa), dok je Boban Marjanović u utorak uveče naveo razloge zbog kojih može da bude na raspolaganju tek posle eventualnog trijumfa u kvalifikacijama.

MONDO je u sredu pre podne objavio da ćeĐorđević reagovati naknadnim slanjem poziva "srebrnima" iz Madrida 2014, Vladimiru Štimcu i Stefanu Birčeviću.

Ta informacija je delimično potvrđena pre konferencije, pošto je Štimac zadužio novu opremu nacionalnog tima i nalazio se u hotelu sa saigračima.

Potom je Đorđević rekao da će se Birčević priključiti popodne, nakon što obavi ranije planirane, neodložne obaveze.


S obzirom na to da su Nikola Milutinov i Boban Marjanović "otpali", Đorđevićev revidirani spisak izgleda ovako...

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha);

Bekovi: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nemanja Nedović (Unikaha), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Mega Leks);

Krila:
Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Crvena zvezda);

Krilni centri:
Nemanja Bjelica (Minesota), Milan Mačvan (Milano), Stefan Birčević (Partizan);

Centri:
Miroslav Raduljica (Panatinaikos), Nikola Jokić (Denver), Vladimir Štimac (Crvena zvezda).

Evo šta je sve u sredu popodne rekao Aleksandar Đorđević!

- O Milutinovu...

"Vi to ne znate, ali Milutinov je odustao (od nastupa za reprezentaciju ovog leta). Pre šest dana je odlučio da ode u SAD i igra Letnju ligu". Opširnije pročitajte OVDE.

- O Marjanoviću...

"Imamo jednu obavezu, da predstavljamo Srbiju na kvalifikacionom turniru. Posle toga ćemo pričati o drugim stvarima... O ovim momcima možemo da pričamo koliko god hoćete, a vi (novinari) se osvrnite na taj slučaj. Nema potrebe da ja to radim. Samo ćemo uneti emocije", rekao je Đorđević.

- O Bjelici...

"Doktor Radovanović je u kontaktu sa Nemanjom, kao i ja. On poslednje dve nedelje ima problem u stopalu, o čemu je obavestio nas u Savezu. Na terapiji je u Minesoti, trenira... Itekako je važan za naš tim, igru i sigurno će nam mnogo faliti. Mislim da neće igrati kvalifikacije posle takve pauze. Jako teško. Cilj bi bio da 100 odsto spreman počne tu drugu fazu priprema".

- Aleksandar Đorđević:

"Hvala svima koji su odlučili da budu ovde. Hvala državi na finansijskom naporu kojim nam je pomogla da se takmičimo ovde. Hvala i KSS i svim ljudima koji se trude da pripreme proteknu besprekorno", počeo je selektor svoje izlaganje.

"Znam da će ova konferencija otići u drugom pravcu, ali voleo bih da entuzijazam i obavezu prenesemo na sve vas, da nam i vi pomognete da dobijemo zdrav vetar u leđa, da bi nam omogućili da odemo na OI. Nema dugoročnijeg plana među nama. Jedini imperativ su mečevi protiv Portorika i Angole".

"Zahvalnost igračima koji su se odazvali. Nadam se da ćemo pružiti maksimum bez obzira na probleme, povrede, duge sezone, uloge igrača u klubovima koje ostavljaju traga. Sve mi to znamo, neće biti lako, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji, ali to ne sme da nam bude izgovor, već podstrek", jasan je strateg "orlova".

- Kapiten reprezentacije Miloš Teodosić:

"Jako mi je drago što smo ovde, u sjajnoj atmosferi, kao i svake godine. Specifično je leto, nema prostora za odmor, neki su do juče igrali utakmice i došli. Bez obzira što će biti teže nego prethodnih godina, spremni smo da damo dve od sebe da ostvarimo snove".

"Imamo problem sa Bjelicom, koji nije sa nama zbog povrede, ali nadam se da će uskoro biti".

- Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević:

"Hvala svima koji su se odazvali. Danas su sa nama oni koji su to voleli i želeli. Ovi momci su najbolje što imamo. Želim dobar turnir, bez povreda. Hvala državi, premijeru, Gradu Beogradu, koji su uradili mnogo da danas budemo ovde. Pozvao bih sve ljubitelje košarke da od 4. do 9. jula budu uz reprezentaciju, kao i u pripremnim utakmicama".

- "Orlovi" će se do 20. juna pripremati u Beogradu. Potom putuju u Pariz, na prvu prijateljsku utakmicu protiv Francuske (21. juna). Naredne dve odigraće u Kombank Areni i to 25. juna revanš protiv "trikolora", a tri dana kasnije protiv Grčke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC