• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Probao sam i da igram centra

Autor mondo.rs

Krilo "orlova" o svom "prekomandovanju" na poziciju više. Stefan Jović o povratku među "orlove".

 Kalinić: Probao sam i da igram centra Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Suočen sa problemima sa krilnim centrima Nemanjom Bjelicom i Milanom Mačvanom, a s obzirom na svoju odluku da ne zove nove igrače, nema dileme da će selektor Saša Đorđević biti primoran da ponovo "u hodu" menja projekciju igre reprezentacije.

Lako je pretpostaviti da će te promene podrazumevati "podizanje" krilnih igrača Nikole Kalinića i Marka Simonovića na poziciju krilnog centra, na koju bi mogao i Nikola Jokić, iako mu je osnovno "radno mesto" na poziciji "pet".

Za krila "orlova" to neće biti novo iskustvo, jer su i jedan i drugi u svojim timovima ove sezone neretko igrali i na višoj poziciji od primarne.

Štaviše, Željko Obradović je u drugoj utakmici plej-ofa Evrolige, Fenerbahče - Real, koristio Nikolu Kalinića i na poziciji centra.

"Neće biti problem da igram krilnog centra. Igram celog života i 'trojku' i 'četvorku', a i ove sezone sam dosta vremena provodio na poziciji krilnog centra. Super mi je zasad, nadam se da ću se snalaziti i kada krenu utakmice. Probao sam ove godine i da igram centra, tako da ako bude zatrebalo i ako bude problema sa faulovima - neće biti problem", nasmejao se Kalinić u razgovoru sa novinarima u Kombank areni.

Upitan da li oseća fizički umor ili zasićenje, s obzirom na nedavni kraj sezone u Turskoj, Kalinić odgovara odrično, uz podsećanje da je i prethodnih godina stizao među "orlove" posle kratke pauze, kao i Bogdan Bogdanović, njegov saigrač iz Fenera.

"Samo sam prošlog leta imao 13-14 dana za odmor. Obično sam svaki put ovako završavao. I Bogdan je ovako kasno dolazio iz kluba dok je prolazio kroz mlađe selekcije, češće nego ja. Navikli smo, došli smo da igramo iz ljubavi, da uživamo. Mentalno smo bolji nego fizički".

Prošle godine, tokom priprema za Eurobasket, Kalinić prolazio je i kroz promenu tima, s obzirom na to da ga je Fener kupio od Zvezde pre manje od 12 meseci.

Sada je na tom planu mirnija situacija.

"Miran sam, imam ugovor i mislim da je sa te strane sve poznato, osim ako Fener ne bude hteo da menja. Ako bude nekih novosti, bolje da za to zovete Željka", dodao je.

Izvor: MN PRESS



Njegov saigrač iz prethodna dva kluba, Stefan Jović, prošlog leta nije bio u konkurenciji za Eurobasket zbog povrede leđa. Sada je ponovo tu, nakon najbolje sezone svoje karijere.

"Presrećan sam što sam se vratio. Prošle godine sam imao povredu leđa i nisam mogao da budem sa ekipom. Sada sam ponovo ovde i mogu da pohvalim sve da su maksimalno koncentrisani, željni i voljni da provedu još jedno leto ovde, boreći se za boje zemlje".

I Jović je sa saigračima iz Zvezde imao kratak odmor, ali ni on ne želi da to potencira.

"Imali smo samo par dana, tačnije - tri. Mačvan, Kalina i Bogdan imali su samo dva dana, pa je dosta atipično i različito od prethodnih okupljanja, ali nema mesta kukanju. Cilj je da iskoristimo ovo vreme koje imamo na najbolji mogući način, da spremni dočekamo sve što nas očekuje", podvukao je Jović.

Pogledajte kako je izgledao otvoreni trening reprezentacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC