• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija od "minus 15" do pobede u Parizu!

Autor mondo.rs

"Orlovi" zadivili pobedom u prvom pripremnom meču za olimpijske kvalifikacije. U trećoj četvrtini isključen Teodosić, pa Jokić i Ažansa.

 Srbija od "minus 15" do pobede u Parizu! Izvor: MN PRESS

Samo šest dana nakon okupljanja i bez četvorice visokih igrača sa Đorđevićevog šireg spiska, reprezentacija Srbije uspela je da u Parizu savlada Francusku, predvođenu NBA asovima Parkerom i Dijaom, odnosno najkorisnijim košarkašem Evrolige, Nandom De Koloom.

Francuska - Srbija u dvorani "Bersi" 77:79 (21:17, 19:17, 22:21, 15:24)!

Nije osveta za poraz u borbi za evropsku bronzu prošle jeseni, ali jeste veliki stimulans izabranicima Aleksandra Đorđevića.

"Orlovi" su napravili veliki preokret nakon 57:42 za domaće u 26. minutu i 62:51 u finišu treće četvrtine.

Kao da je proradio legendarni srpski inat, nakon tehničke i definitivnog izlaska iz igre Miloša Teodosića već u 24. minutu, a zatim i isključenja Nikole Jokića u 27, nakon koškanja sa De Koloom u koje se uključio Aleksis Ažansa, odgurnuvši sa leđa mladog krilnog centra. I francuski centar je, naravno, dobio isključujuću ličnu grešku.

Nagoveštaj preokreta dala je mini-serija 4:0, zahvaljujući kojoj smo u poslednju deonicu ušli sa podnošljivih "minus sedam".

"ORLIĆI" ČEKAJU ŠANSU

Nikola Jokić debitovao je u Parizu za seniorsku reprezentaciju Srbije, ali prošlogodišnji U-20 šampioni Evrope, Rade Zagorac i Marko Gudurić, sačekaće neku drugu priliku. Od 12 aktivnih igrača, svi osim Dangubića proveli su na parketu 10 ili više minuta.

Petorka Marković, Nedović, Bogdanović, Kalinić, Štimac odigrala je odlično u odbrani, a na drugoj strani je Marković trojkom za 62:58 poručio publici (bilo je i Srba) da će ipak biti neizvesno do kraja.

Stefan Marković je novom trojkom u 34. minutu smanjio na 64:63, a Bogdan Bogdanović nam u 36. minutu, takođe izvan linije 6,75, doneo prvo vođstvo još od sredine drugog kvartala - 66:68.

Stefan Jović iz kontre povećava na 68:73, a odluka pada početkom 40. minuta, kada je Raduljica oduzeo loptu Ertelu, a Marković njegovom trećom trojkom - sa osam metara - doneo 72:77 samo 52 sekunde pre kraja.



Promašaj Parkera i skok Raduljice označili su kraj nadanja "trikolora" u pobedu, na konačnih 77:79 smanjili su beznačajnom trojkom pred poslednji zvuk sirene!

Revanš je na rasporedu u subotu od 21.00 u Kombank Areni! Ulaznice po ceni od 200 i 400 dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

TREĆA ČETVRTINA

Pad u igri Srbije sa kraja druge četvrtine preneo se na početak treće. Posle propusta u odbrani prilikom izvođenja auta primili smo lak koš za 45:38.

Usledio je faul u napadu Teodosića (treći), a pri rezultatu 51:40 i dve njegove uzastopne tehničke, čime je srpski kapiten pre vremena završio utakmicu, već u 24. minutu.

Naši igrači su promašivali šuteve spolja, ali i nešto malo što su uspeli da upute iz reketa, a Francuzi koristili svoje šanse i u 26. minutu povisili na rekordnih 57:42.

U sledećem minutu - još dva isključenja! Jokić se "zakačio" sa De Koloom prilikom guranja za skok, čarka je nastavljena i tokom trčanja na suprotnu stranu terena, a uključio se i Ažansa nasrtajem na Jokića sa leđa. Obojica su posle kraćeg prekida i smirivanja strasti dobila isključujuće lične greške.



"Orlovi" su zahvaljujući mini-seriji Birčevića prišli na 57:50, Ertel i Lovernj vratili su "trikolorima" dvocifrenu prednost (62:51), ali je poslednju reč u ovom delu meča imao Kalinić - 62:55.

DRUGA ČETVRTINA

Francuzi su nagovestili da će uspeti rezultatski da se "odlepe". U 12. minutu poveli su 26:20, imali i napad, ali nakon promašenog "zicera" usledila je serija "orlova" od 6:0. Birčević je poentirao iz kontre, Jokić na asistenciju Teodosića, a Bogdanović levom rukom posle solo prodora - 26:26.

Period dobre igre Srbije potrajao je i posle tajm-auta Vensana Kolea. Bogdanović je na isteku napada ubacio trojku za 26:29, ali odmah je uzvratio Ertel. U 16. minutu i Jokić postiže prvu trojku, za novo izjednačenje - 32:32.

Od tog trenutka su "orlovi" zapali u napadačku krizu i do kraja poluvremena su postigli samo dva poena - slobodna bacanja Nedovića za 37:34.

Francuzi su 27 sekundi pre odlaska na odmor krenuli u poslednji napad i realizovali ga preko veterana Dijaoa, koji je ubacio trojku na povratni pas Lovernja - 40:34.

Treba pomenuti "scenu" iz 18. minuta, kada je Toni Parker fauliran pri šutu za tri poena. Svako od njegova tri pogođena slobodna bacanja publika je propratila aplauzom i usklikom kao da je fudbalska reprezentacija Francuske dala gol! Idol...

PRVA ČETVRTINA

Reprezentacija Francuske dobila je prvu četvrtinu rezultatom 21:17.

"Starteri" u našem timu bili su Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević i Raduljica, ali je Aleksandar Đorđević već u uvodnim minutima stavio do znanja da će na ovoj utakmici vršiti česte izmene i gledati da ne optereti igrače, koji su tek na početku priprema.

U četvrtom minutu vodili smo 6:11, usledila je serija Francuza 7:0 (13:11), pa naša od 6:0 (13:17) uz sjajnu rolu debitanta Nikole Jokića.

Ipak, domaćin je ulaskom Ertela dobio kvalitet više i taj igrač je bio najzaslužniji za "plus četiri" na kraju prve deonice. U 10. minutu je Štimac promašio oba slobodna bacanja, a plejmejker Efesa pogodio uz zvuk sirene - 21:17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC