• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA draft: Vratolomije Divca, Bogdan trejdovan!

Autor mondo.rs

"Bože daj mi snage", napisao je Kazins na Twitteru kada je čuo šta su Divac i Kingsi uradili. Finiks trejdovao Bogdanovića u Sakramento, nakon njegove odluke da ne dođe u NBA.

Ljudi iz Finiks Sansa, prema nezvaničnim informacijama, bili su besni posle odluke Bogdana Bogdanovića da im se zahvali na pozivu i ostane u Evropi bar još godinu dana.

Završeno je – trejdom!

Naš reprezentativac i as Fenerbahčea završio je u Sakramento Kingsima, kod generalnog menadžera Vlada Divca, u trejdu koji je šokirao prvu zvezdu tog tima, Demarkusa Kazinsa.

Kada je video šta je Divac uradio sa osmim, a potom i 13. pikom sa noćas održanog drafta, izabravši krilnog centra Markiza Krisa sa osme pozicije i prosledivši ga Sansima za Bogdanovića, kao i pravo izbora sa 13. i 28. pozicije, posle čega su Kingsi sa 13. pozicije uzeli grčkog centra Jorgosa Papajanisa, Kazins je na Twitteru napisao samo:

"Bože, daj mi snage".



Da li su Kingsi još jednom loše poslovali, a podsećamo da su 2015. uzeli Vilija Kaulija-Stajna i Kostu Kufosa u prvoj rundu, ili su Divčevi potezi vizionarski, koji će podići posrnuli franšizu, pokazaće vreme.

Do tada, Bogdanović će sa Sakramentom i Divcem razgovarati o svojoj NBA budućnosti, kada će i da li ona uopšte ostvariti.

Kingsi su poslali i Marka Belinelija u Šarlot Hornetse u razmeni za pravo 22. pika, koji su potrošili za Malakija Ričardsona. Moguće je da su u prestonici Kalifornije procenili da ove sezone nije bilo toliko kvaliteta među diplomcima i da je bolje sačekati 2017. za prave poteze na "pijaci".

"Počeli smo dan s jednim pikom u prvoj rundi, a pretvorili taj pik u mnogo talenata koji će nam se priključiti u budućnosti. Pratili smo Grka dugo, tako da smo procenili da je dobro da osmu poziciju zamenimo za tri talenta, a da zapravo biramo sa 13. mesta i uzmemo Papajanisa", rekao je Divac.

"Biće ovo sjajno iskustvo za mene. Želim da igram u NBA što je pre moguće", rekao je 18-godišnji Grk iz Panatinaikosa.

Inače, Kris je bio spreman za trejd i pre drafta, brzo je skinuo kačket Kingsa i pridružio se ljudima iz Finiksa.

"Sada nas čekaju slobodni agenti, pa letnja liga. Bićemo aktivni, sada smo završili s velikim momcima, tako da ćemo juriti male".

"Biću onaj centar koji šutira trojke, ako mi trener dozvoli", rekao je Papajanis, između ostalog.

Sa 28. pozicije, Finiks je uzeo još jednog krilnog centra, sa Kentakija, Skala Labisijea.

"To je talenat kom nismo mogli da dozvolimo da prođe pored nas", dodao je Divac.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC