• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća u nizu!

Autor mondo.rs

"Orlovi" odigrali borbeno i u generalnoj proveri za kvalifikacioni turnir. U punoj Kombank areni pobeđena je Grčka. Debitovali Gudurić i Zagorac, Nedović nije igrao.

 Treća u nizu! Izvor: MN PRESS


Reprezentacija Srbije dočekuje kvalifikacioni turnir za Rio u odličnom raspoloženju.

Izabranici Aleksanra Đorđevića savladali su i Grčku pred početak borbe za olimpijsku vizu (4. jul) i ulili veru punoj Kombank areni da će na istom mestu uskoro opravdati ulogu favorita.

SRBIJA - GRČKA 91:76

Selektor je kombinovao, isprobavao različite kombinacije akcija i petorki i čini se - zadovoljan napustio parket. Njegovi igrači zaostajali su u prvom kvartalu, a potom na čelu sa Nikolom Jokićem (20 p, 5 sk), Milošem Teodosićem (16 p, 4/6 za tri) i Miroslavom Raduljicom (14 p, 3 sk) pokazali da su na pravom putu.

Slomivši otpor Grka, "orlovi" su insitirali na visokom ritmu sve do kraja, a poslednji zvuk sirene na terenu su dočekali i debitanti Marko Gudurić i Rade Zagorac, koji nije uspeo da "upiše" iz dva slobodna bacanja u poslednjem minutu.

Veoma atraktivnom igrom na momente, "orlovi" su podizali dvoranu i zaista širili optimizam među navijačima.

Alej-ap akcijama Bogdanović - Raduljica i Gudurić - Dangubić publika je dobila i dobru zabavu, protiv snažnog protivnika koga su predvodili NBA igrač Janis Adetokumpo (14 p), MVP španske lige Janis Burusis (9 p, 6 sk), Stratos Perperoglu (12 p), Janis Papapetru (10 p)...

Selektor Đorđević ostavio je na klupi jedino Nemanju Nedovića, koji večeras nije upisao ni minut na terenu.

SRBIJA. Teodosić 16 (4/6 za tri), Simonović, Dangubić 2, Bogdanović 7, Marković 7, Kalinić 1, Nedović, Birčević 4, Raduljica 14, Jokić 20, Štimac 7, Zagorac.

GRČKA: Burusis 9, Kalates 7, Perperoglu 12, Kavadas 9, Mancaris 3, Agravanis 7, Papapetru 10, Dorsi, Haralampopulos 3, Bogris, Adetokumpo 14.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE: 91:76!

39' Šteta... Zagorac promašuje dva slobdna bacanja, za svoje prve poene.

37' Još jedan detalj vredan isticanja. Rade Zagorac je upravo debitovao, pa sada čini spoljnu liniju "orlova", zajedno sa Markovićem i Gudurićem.

33' 85:65 Novo zakucavanje, novo maksimalno vođstvo! Sada Gudurić baca Dangubiću "alej-ap" pas, a eksplozivni bek skače visoko i zakucava za "plus 20"! Tajm-aut Grčka.

30' 75:63 Raduljica jako za Kalinića, koji ne pogađa težak šut iz ćoška, sa jedne noge. "Orlovi" odlaze na kratak odmor sa novom najvećom prednošću. Prijatno veče u Kombank areni...

29' 71:60 Prednost i dalje raste. Bogdanović zakucava iza leđa za "plus 11". Tajm-aut Grčka.

28' 67:57 Štimac je "napao" Burusisa i pogodio uz faul najkorisnijeg igrača španske lige. Potom je sa linije penala postavio najveću prednost "orlova". Prvi put je razlika dvocifrena.

25' 64:57 Teo nastavlja kao u prvom delu! Već je ubacio 17 poena, a upravo je pogodio trojku uz faul Nika Kalatesa. Grci ne odustaju od borbe, što je malopre pokazao i Papateru, trojkom za "minus 4".

- POLUVREME

Izvor: MN PRESS



20' 53:46 Prvi Gudurićevi poeni za "orlove". Trojka iz ćoška terena. Dobio je veliki aplauz Arene...

19' 48:42 Srbi hvataju ritam, Bogdan Bogdanović nagovestio je bolje minute "orlova" trojkom, a posle kratkog tajmauta naš tim je ukrao loptu, za lako polaganje Jovića. Marko Gudurić debitovao je u ovim trenucima za "A" reprezentaciju.

- U hali je zvanično 18.000 gledalaca.

17' 41:38 Bogdan za Radulju, Arena je na nogama! "Alej-ap" za zakucavanje srpskog centra. Veoma lep momenat.

14' 34:32 Teo je u razmaku od pola minuta postigao šest poena od svojih 13. Tri bacanja, pa trojku posle dobre odbrane Nikole Kalinića. Za tri šutira 3/3! Tajm-aut Grčka.

12' 29:32 Nikola Jokić zaista igra dobro. Mladi srpski centar postigao je već 12 poena, uključujući i jako težak šut za tri poena, kojim je izjednačio rezultat na 27:27.

- Janis Adetokumpo žestoko je naleteo na Miroslava Raduljicu i pao na parket, žaleći se na povredu. Ipak, čini se da je će biti OK.

8' 18:22 Raduljica je krenuo jako. Okrenuo se pored Janisa Burusisa, ali je potom zaustavljen grubim faulom. Na drugoj strani, trojka Grka, pa trojka Srbije (Teo).

5' 11:17 Mladi Agravanis trojkom zaokružuje veoma efikasan početak gostiju. Jedinu trojku za naš tim postigao je kapiten Miloš Teodosić. Grci imaju problema da zaustave Nikolu Jokića, koji je neretko u prvom planu.

Startne petorke:

SRBIJA:Teodosić, Marković, Kalinić, Birčević, Jokić

GRČKA: Kalates, Perperoglu, Adetokumpo, Agravanis, Kavadas

Izabranici Aleksandra Đorđevića od 20.15 igraju protiv Helena poslednji meč uoči početka olimpijskih kvalifikacija u Beogradu. Ulaz u Kombank arenu večeras je slobodan, ali uz besplatne karte, koje su razdeljene u veoma kratkom roku.

Selektor je istakao da su mečevi protiv Francuske pokazali zajedništvo, homogenost i kompaktnost njegovog tima. Večerašnji meč on će bez dileme iskoristiti za dodatni skener pred ono najvažnije.

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC