• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Musa je bez sumnje najbolji na Mundobasketu“

Autor mondo.ba

Američki košarkaški portal analizirao najbolje pojedince na Svjetskom prvenstvu u španskoj Saragosi i zaključio da je kapiten „zmajića“ Džanan Musa bez ikakve sumnje najbolji akter Mundobasketa.

 „Musa je bez sumnje najbolji na Mundobasketu“ Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novinar „Ridiculousupside.com“Nikolas Laturno objavio je tekst o „budućim NBA zvijezdama“ odnosno igračima sa najvećim potencijalom da u karijeri zaigraju na američkim parketima najjače svjetske lige.

A među njima i to kao najboljeg i sa najvećim potencijalom, izdvojio je kapitena Bosne i Hercegovine, koja nije uspjela da se plasira u četvrtfinale prvenstva nakon što je ispustila pobjedu protiv Australije.

"Bez imalo sumnje, Musa je najbolji košarkaš Svjetskog prvenstva. Bh. senzacija nalazi se u centru pažnje nekoliko godina i sada je na meti mnogih evropskih klubova. Trenutno je prvi strijelac sa oko 29 poena u prosjeku uz osam skokova i tri asistencije po utakmici", napisao je Laturno i dodao:

"Na utakmici protiv Južne Koreje prolazio je kroz odbranu kao vruć nož kroz maslac. Završio je utakmicu sa 36 poena, 11 skokova, dvije asistencije, jednom ukradenom loptom i jednom blokadom. Nije bilo načina da ga zaustave. Neće proći dugo vremena prije nego Musa počne da dominira NBA ligom. Bolje je da se pripremite“, dodao je američki novinar.

Uz košarkaša zagrebačke Cedevite, kao potencijalne košarkaške zvijezde u budućnosti pomenuo je i beka Finske Eliasa Valtonena, Kanađanina Ar Džej Bereta, Džejlina Hoarda iz Francuske, Španca Serhija Martineza i Argentinca Lautara Lopeza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC