• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micov: Kad Mesina zovne ne razmišljaš dalje

Autor mondo.ba

Vladimir Micov govorio o karijeri, greškama, pozivu Mesine, reprezentaciji.

 Vladimir Micov o karijeri, Crvenoj zvezdi, Dejanu Radonjiću Izvor: MN PRESS

Vladimir Micov protekle sezone je sa Galatasarajem osvojio Evrokup. Bila je to njegova druga sezona u timu iz Istanbula.

“ Prezadovljan sam pogotovo ovu drugu sezonu. Prva je bila za zaborav.Imali smo veliki budžet, velike igrače, ali tu ništa nije ispoštovano. Mnogo igrača nije bilo plaćeno. Ova sezona je bila sezona za pamćenje. Evrokup nam je bio cilj. Od prošlesezone ostali smo samo Sinan Guler i ja. Sa sedam, osam novih igrača bilo je teško bila što očekivati. Ipak igrali smo sve bolje i bolje kako je sezone odmicala. To je najveći uspjeh kluba u istoriji. Poslije toga predjsednik Turske tajip Erdoan je poslao privatni avion po nas“, rekao je Micov za banjalučku Alternativnu televizuju.

Posljednih godina Turska mnogo ulaže u košarku. To daje i rezultat. galatasaraj je osvojio Evrokup, a Fenerbahče je dvje sezone zaredom bio na fajnal foru Evrolige.

„ Oni mnogo ulažu su sport uopšte. Najbolji primjer sad je Darušafaka, koja je dovela Dejvida Blata. Fener godinama ulaže. Dolaksom Obradovića uspjeli su vezati dva fajnal fora. Ipak platili su danak neiskustvu igrača. Jedno je trener, a drugo su igrači. Efes ima ogroman budžet, ali nema rezultata. Ipak kad tad će se to isplatiti. Uz Špansku ligu mislim da je Turska liga najkvalietnija. Tu je i Banvit, Bešiktaš. Svih osam ekipa koji udju u plej off su veoma kvalitetni“, kaže Micov.

Izvor: MN PRESS

Mnogi su mišljenja da je Micov karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, ali nije tako.

„Mnogi to govore, ali nije tako. Krenuo sam iz KK Šampion. Onda, Beopetrol, koji je imao najjaču tad školu u zemlji. Bio je tu Kosta Perović samnom. Najveća greška mi je bila što sam kao junior otišao u Crvenu zvezdu. Preko noći su došli ljudi koji su donijeli velike pare i došli su stariji igrači, a mi mlađi smo sklonjeni u stranu. Iz tog razloga je greška Zvezda. Onda sam lutao tri godine. Ono što me spasilo je odlazak u Budućnost. Tamo sam igrao četiri godine i otišao sam od kuće. Uhvatio sam konitinuitet. To je njavažnije kad si najmlađi. U svim sportovima je najvažniji taj prelazak iz juniora u seniore“, kaže Micov.

Izvor: MN PRESS

Doživio da je bude odbačen kao junior, do telefonskog poziva Etorea Mesine, koji ga je zvao da dođe u moćni CSKA.

„ To je bilo poslije sezone u Italiji u ekipi Kantua. Imao sam par ponuda, a moj menadžer Miško Ražnatović mi je rekao zove te CSKA. Objeručke sam prihvatio. Pogotovo jer me Mesina nazvao i rekao šta od mene očekuje. Imao sam dobru ulogu u CSKA i ostaje žal što se nije uzela Evroliga na ta dva fajnal fora. Imali smo sjajnu ekipu“, kaže Micov, koji je sarađivao sa dosta vrhunskih trenera.

Izdvaja trojicu.

„ Dok sam bio mlađi je Slobodan Klipa. Poslije kao košarkaški tata su mi Dejan Radonjić i Andrea Trinkijeri“.

Izvor: MN PRESS

Nezaobilazna tema je i košarkaška reprezentacija Srbije. Micova je selektor Aleksandar Đorđević izbrisao sa spiska tri dana pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiju 2014. gooidne.

„Nije mi lako da pričam. Mene cijelu karijeru bije glas kako ne mijenjam izraz lica, kako ne pokazujem emocije. Onda kad pogledate to šta sam uradio ispade da sam ja u javnosti ne znam kakav. Kako sam bacio čuveni peškir, što je daleko od istine. Ja pokušavam to da zaboravim, to je iza mene . Veoma mi je teško. Trudim se da ne gledam tv. Ipak čini mi se da mi nije suđeno. Najveći žal je to što je bilo tri dana pred prvenstvo“, kaže Micov, koji je nakon toga persona non grata.

„Nemam nikakav odnos ni sa Đorđevićem, ni sa kim. Niko me nije zvao. Ja sam persona non grata“, završio je Micov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC