• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilasova oštra poruka ABA ligi!

Autor mondo.rs

"Gospodo, nemate nijednog sponzora... O pretnjama ćemo obavestiti nadležne državne organe"

 Đilasova oštra poruka ABA ligi! Izvor: MN PRESS

Rukovodstvo ABA lige izrazilo je u subotu podršku svojim klubovima u izboru evropskog takmičenja koje hoće da igraju. "Pravo za slobodnu registraciju ostaje osnovno pravo i vrednost", poručeno je u saglasju sa javnim stavom ACB lige i VTB lige.

Dan kasnije, Košarkaški savez Srbije (KSS) reagovao je na dopis koji je ABA liga jtd poslala u Savez, učinivši to javno i veoma oštro.

U pismu javnosti, predsednik KSS Dragan Đilas naglasio je da ne razume sadržaj poruke sa Jadrana, koristeći prilčno oštre reči.

"Dopis koji ste poslali Košarkaškom savezu Srbije je više nego nerazumljiv. Prvobitno sam razumeo da je to zbog jezika na kome je napisan. Velikim trudom sam dopis ipak preveo na srpski jezik, pa sam shvatio da je ipak nerazumljiv zbog visokog stepena besmislenosti i bezobrazluka kojim dopis oduše", poručeno je iz Sazonove.

Đilas je podsetio da je KSS povukao podršku ABA ligi jer je "prekršen Sporazum koji su klubovi i savezi zajedno potpisali pre godinu dana".

"Siguran sam da ćete uz malo truda naći niz članova i rečenica iz teksta koji smo zajedno uputili FIBA, a koje ste svojim odlukama prekršili".

Reagujući na poruku o eventualnom gubitku sponzora regionalnog takmičenja, prvi čovek srpske košarke odgovorio je:

"Što se tiče finansijske odštete zbog sponzora koje ćete izgubiti, moram da priznam da mi nije jasno kako neko može da izgubi nešto što nema. A, vi gospodo nemate nijednog sponzora za vašu ligu i izdržavate se samo na osnovu ogromnih sredstava koje TV Arena plaća za prava prenosa utakmica ABA lige".

Za kraj, Đilas je dodao:

"Klubove iz Srbije niti želimo, niti možemo da sprečavamo da igraju u takmičenju u kome oni žele. To takmičenje za nas ne postoji i zato vas najljubaznije molim da se Košarkaškom savezu Srbije ubuduće ne obraćate nikakvim dopisima, naročito ne pretnjama o kojima ćemo zvanično obavestiti nadležne organe Republike Srbije".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC