• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Rio!

Autor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije ima priliku da značajno uveća broj srpskih olimpijaca koji idu u Brazil. Finale kvalifikacija u 21 čas.

 Za Rio! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Tri koraka ka Igrama su napravljena. Četvrti, odlučujući, vodi direktno u Rio.

Reprezentacija Srbije teško je mogla da napravi bolju uvertiru za finale kvalifikacija i da smisli lepšu pozivnicu publici da ove subote dođe u Kombank arenu, u 21 čas.

Posetioci Kombank arene uživali su u petak u igri i majstorijama "orlova" u polufinalnom duelu protiv Česke. Večeras, u finalu, i tribine ce imati jos važniji zadatak - podržati domaću selekciju u najvažnijoj bici za put u Brazil.

Protiv Čeha, praktično sve u igri našeg tima zaista je izgledalo tačno kao sat, a publika je to umela da ceni - ovacijama.

"Drago mi je što smo zaslužili to. Možda dosad nije bila ovakva atmosfera i bas sam to komentarisao kad su svi ustali i kad je odjeknulo "Srbija". Upravo to je nešto sto nosiš kroz ceo život. Jako mi je drago što su momci zaslužili te ovacije", rekao je selektor Aleksandar Đorđevic na konferenciji za novinare posle meča.

Uprkos zadovoljstvu, sve misli košarkasa i navijača iste večeri su usmerene ka poslednjem i najvažnijem meču turnira - finalu protiv Portorika.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje nije učestvovala na Igrama od 2004, kada je u Atini nastupala pod imenom Srbije i Crne Gore. U međuvremenu, olimpijski san bio je 12 godina nedosanjan za nase majstore igre pod obručima.

Nadamo se - sve do večeras.

Da bi taj san bio ostvaren, Saletovi "orlovi" moraće da pobede ekipu koju su na ovom turniru već savladali, u prvom kolu.

Stara je izreka da je tesko dva puta pobediti isti tim na jednom turnuru...

"Slažem se sa tim starim pravilom, ali to moramo da prevaziđemo ako hoćemo da izborimo vizu za Rio. Ne treba razmišljati ni o čemu drugom osim o protivniku...", rekao je Đorđević.

JOKIĆ, DA NE TROŠIM REČI

Selektor je posle trijumfa nad Češkom istakao i rolu Nikole Jokića u kvalifikacijama.

"Da ne trošim reči, vi ga ocenite. Sve nas je iznenadio. Znali smo kolika je njegova košarkaška inteligencija, a na pravi način je ušao u reprezentaciju... Pokazao je znanje i ne treba mu stvarati pritisak, šta god da uradi - dobro je. Rekao sam i drugim mladim igračima da se u svaku reprezentaciju ulazi odbranom", rekao je Đorđević.

Za isto je upitan i Nikola Kalinić.

"Ako si bolji, onda ne bi trebalo da bude problem da dva puta pobediš istog protivnika. Navikli smo cele sezone da u četiri ili pet dana igramo protiv iste ekipe, pa smo svi nalazili način da pobedimo. Bez preterivanja u samouverenosti, mislim da smo bolji i ako uđemo maksimalno, šanse su na našoj strani. Neće biti lako, daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj", podvukao je popularni Kalina.

Naredni rival je uveliko poznat našoj ekipi, jer su upravo Srbija i Portoriko međusobnom utakmicom i "otvorili" kvalifikacioni turnir.

Selektor nije uspeo da do kraja isprati drugo polufinale i trijumf Aroja i saigrača nad Letonijom, ali ima sve informacije o centralnoameričkoj selekciji.

"Nisam gledao celu utakmicu. Gledali su moji pomoćnici, jer imamo uobičajeni ritam pred svoj meč - sastanak, analiza i dolazak u halu. Nije me iznenadila pobeda Portorika, kao što me ne bi iznenadila ni pobeda Letonije. To su timovi koji igraju dobru košarku. Što mi kažemo, Letonija je igrala košarku, a Portoriko je dobio na basket. Imaju izuzetnu energiju, vođe Aroja i Bareu... To je ozbiljna ekipa", poruka je Đorđevića.

Nekoliko puta podvlačeći poruku da je njegova ekipa pokazala "spremnost i zrelost", Sale Nacionale dodao je i:

"Dosta stvari i ne znate šta se dešava u životima tih momaka, kroz šta sve prolaze, ali mislim da kao celina dobro funkcionišemo. Kad napišem velikim slovima "ZAJEDNO" i kad to vidim na terenu, onda mi se puni srce", podvukao je Đorđević.

Subota, 21.00 čas, Kombank arena. Svi uz košarkase, u borbi za Rio.

ZAJEDNO!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC