• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-20: Ovi "orlići" brane evropsko zlato (FOTO)

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo. Neka se ponovi leto 2015!

 U-20: Ovi "orlići" brane evropsko zlato (FOTO) Izvor: MN PRESS

Novo leto, novo Evropsko prvenstvo, nova mlada reprezentacija Srbije.

Pod vođstvom selektora Aleksandra Bućana, U-20 selekcija naše zemlje otputovala je u sredu na šampionat Starog kontinenta u Finskoj, koji će biti održan od 16. do 24. jula.

"Orlići" će takmičenje početi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Letonije, Ukrajine i Slovenije.

Naravno, ambicije naše reprezentacije sežu daleko, kao i prošle godine, kada su "orlići" u italijanskom gradu Linjano postali šampioni Evrope.

Ove godine, turnir se igra po izmenjenenom sistemu takmičenja, koji podrazumeva učešće svih 16 selekcija u osmini finala. Stoga, grupna faza U-20 Eurobasketa ne nosi veliki značaj kao prethodnih godina.

"Istine radi, što bolji plasman teoretski može da donese lakšeg rivala u prvim eliminacionim utakmicama. Nalazimo se u grupi sa ekipama iz srednje evropske klase, što će nam zbog kratkog vremenskog perioda za pripreme pomoći da takmičarsku formu podignemo na što viši nivo", rekao je selektor Bućan.

Tokom nekoliko sedmica priprema, "orlići" su dva puta pobedili Finsku, a na kontrolnom turniru u Istanbulu su sa skorom 3-1, podelili prvo mesto sa domaćom selekcijom.

"Računajući i kontrolne mečeve, pripreme su trajale tek nešto više od tri nedelje... Uradili smo sve što je bilo moguće da ekipa dobije fizionomiju i da se spremi za takmičenje na najvišem nivou, kao što je Evropsko prvenstvo. Da li će to biti dovloljno - videćemo. Iako ćemo ići korak po korak, igračima je jasno da 20. jula počinje osmina finala, nokaut faza, da od tog trenutka nemamo pravo na grešku", dodao je selektor.

Govoreći o ambicijama, Bućan je istakao Tursku kao prvog favorita turnira, izdvojivši uz taj tim još sedam selekcija.

"Ti timovi sa punim pravom konkurišu za mesto na pobedničkom postolju, a među njima smo i mi. Bez obzira na sve okolnosti, sastav tima ili povrede, obaveza svake reprezentacije Srbije je da se bori za jednu od medalja, po mogućstvu za onu najsjajniju. Mi od tog cilja sigurno nećemo odstupiti ni ovog puta", podvukao je šef struke "orlića".

Ovo je mlada reprezentacija Srbije:

Kada je u pitanju sastav, najpoznatija imena su svakako kapiten Partizana Vanja Marinković, mladi plejmejker Barselone Stefan Peno, igrači FMP-a Ilija Đoković i Stefan Lazarević ili duo iz Mega Leksa Radovan Đoković i Stefan Simić.

Uz Pena, jedini preostali internacionalac je mladi centar Olimpije Vasilije Vučetić.

Kompletan sastav "orlova": Ilija Đoković, Stefan Lazarević, Danilo Ostojić i Marko Radovanović (FMP), Radovan Đoković i Stefan Simić (Mega Leks), Mladen Grušanović (Jagodina), Stevan Jeremić (Beovuk), Slobodan Jovanović i Vanja Marinković (Partizan), Stefan Peno (Barselona) i Vasilije Vučetić (Olimpija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC