• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale odveo ekipu na visinske pripreme

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije na Kopaoniku nastavlja pripreme za Rio prema unapred zacrtanom i zasad potpuno ostvarenom planu rada.

 Košarkaši Srbije otputovali na Kopaonik Izvor: MONDO/ Mladen Šolak
Izvor: MONDO/ Mladen Šolak

Nakon završetka prve faze, spremanja za kvalifikacioni turnir, osvajanja olimpijske vize i nekoliko dana odmora, "orlovi" su na novom početku.

U petak ujutro, iz hotela Kraun plaza, selektor Aleksandar Đorđević poveo je ekipu na Kopaonik, na najvažniju fazu priprema za olimpijski turnir.

Autobus sa reprezentativcima krenuo je u 11 časova, a ekipi je sreću poželeo i bivši selektor Dušan Ivković.

"Rad koji je pred nama isplaniran je unapred. Momci su se odmorili i fizički i mentalno posle pritiska koji je nosio kvalifikacioni turnir. Jedva čekamo da stignemo na Kopaonik, gde nas očekuje dobar rad. Baza za taj rad biće kratka i ne mislim da je dovoljna, ali tako je - kako je", rekao je Đorđević novinarima.

U bazi reprezentacije do povratka u Beograd biće 15 "orlova". Sa opravdanim kašnjenjem od jednog dana ekipi će se naknadno pridružiti Nemanja Bjelica, Milan Mačvan i Miroslav Raduljica.

"Raduljica je dobio dozvolu da prodje lekarske preglede u novom klubu Armaniju zbog osiguranja i svega ostalog. Večeras se vraća i doći će zajedno sa Bjelicom, koji stiže iz Amerike".

Da li će krilo Minesote moći da radi nesmetano posle oporavka od povrede?

"On je i dalje u svom programu oporavka. Pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari i mislim da on neće moći od početka da radi sa nama. Ipak, radio je ozbiljne individualne treninge, osam godina je u reprezentaciji, poznat mu je sistem i zna šta ga čeka. Neće biti problem da se uključi u priču".

Osim Bjelice, pod posebnim tretmanom u početku che biti u Mačvan, za koga je poznato da je dobio dozvolu da od 15. jula trči.

"Ostali su zdravi", rekao je selektor Srbije.

Na pitanje kada će saopštiti konačan spisak putnika za Brazil, selektor je odgovorio da će to učiniti uoči puta za Južnu Ameriku.

"Orlovi" će na Kopaoniku raditi do subote, 23. jula, kada će se vratiti u Beograd i u istom danu ispuniti i predviđene obaveze prema Olimpijskom komitetu Srbije.

Nakon dana za pakovanje, reprezentacija će u ponedeljak, 25. jula krenuti preko Rima za Argentinu, gde je u Kordobi od 28. do 30. jula očekuju poslednje provere na kontrolnom turniru (Srbija, Argentina, Francuska i Hrvatska).

Put Rija "orlovi" će poći 2. avgusta, a prvi olimpijski meč, posle 12 godina, naša reprezentacija odigraće 6. avgusta protiv Venecuele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC