• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz koji boli: Košarkašice izgubile dobijeno!

Autor mondo.rs

Ženska košarkaška reprezentacija ispustila prednost od 18 poena i u finišu dozvolila Kanadi da joj nanese težak poraz.


Ni 18 razlike nije bilo dovoljno za pobedu!

U 35. minutu, na semaforu je pisalo 52:34 za Srbiju, koja je kontrolisala igru, pogađala u serijama i dozvolila Kanadi samo JEDAN pogodak iz igre od sredine druge četvrtine.

Na isteku 40. minuta, Kanađanke su sa podignutim rukama trčale jedna ka drugoj, slaveći pobedu koja će i te kako boleti naš tim. Na semaforu je bio ispisan konačan rezultat - 67:71.

Izabranice Marine Maljković doživele su bolan udarac, jer su ispustile ogromno vođstvo i pale pod pritiskom rivalki kada se očekivalo da mirno uvedu meč u finiš.

Trzaji naših devojaka pred kraj bili su samo uvod u epilog kakav se nije ni nazirao do finiša treće deonice.


Dok su Srpkinje ispuštale i protivnika i pobedu iz ruku, selektorka je glasno vikala, pozivala košarkašice na dogovor i na mir, pa nemoćno u neverici posmatrala svoj tim kako gubi lopte pod čvrstom odbranom Kanađanki.



Snaga odbrane iz prvog poluvremena izduvala se kao balon, što pokazuje i čak 26 primljenih poena u poslednjoj deonici, dok su Kanađankama u kompletnom prvom poluvremenu dopuštena 32 poena.

Na drugoj strani terena, gde su u prvom delu Sonja Petrović (15) i Jelena Milovanović (19) držale košarkašku kliniku, Srbija je ostajala bez rešenja i završila meč sa 17 izgubljenih lopti.

Odnos u skokovima, koji je Maljkovićeva posebno akcentovala uoči ovog meča, bio je 41:36 u korist Kanade. Srpkinje su završile meč sa 17 izgubljenih lopti, dok su ih Kanađanke sabrale 19.

Naleti Kanade i agresija na polovini našeg tima, otupeli su oštrinu ofanziva Srpkinja, pa je Marina Maljković klimala glavom dok njene igračice često nisu stizale ni da postave napad.

Ana Dabović trgla je ekipu u finišu, poenima iz slobodnih bacanja donela Srpkinjama u 40. minutu poslednje vođstvo (67:65), ali je desetak sekundi kasnije faulom poslala Rejnkok Ekunve na liniju penala, uz dopušten pogodak za dva.

U tom trenutku, 40 sekundi pre kraja, Kanada je stekla vođstvo koje nije ispustila. Petrovićevoj je u poslednjem napadu Srbije dosuđena greška u koracima (utisak je - posle faula na Milovanovićevoj), a Langloa je trojkom stavila tačku i započela opisano slavlje pobednica.

Ovim porazom, naše devojke zabeležile su i drugi neuspeh u Riju, pred utakmicu protiv apsolutnog favorita - selekcije SAD (sreda, 20.30), u kojoj će biti veoma teško vaditi fleke iz ovog poraza.

Sa druge strane, Kanađanke su ostvarile i drugu pobedu, jer su u prvom kolu savladale Kinu 90:68.

KANADA: Langloa 3 (5 as, 4 ukr), Nurs 25 (3/4 za tri, 5 as), Torburn 2, Rejnkok Ekunve 7, Guše 8 (1/5 za tri), Ajim 8, Filds 8, Ačonva 1, Marfi, Tejtam 7, K. Pluf 2, M. Pluf.

SRBIJA: Radočaj (4 as), Petrović 15 (4 sk, 4 as, 7 izg), Čađo 11 (3/6 za tri, 4 sk), Krnjić, Jovanović, Milovanović 19 (2/4 za tri), Butulija 4, M. Dabović, A. Dabović 14 (0/3 za tri, 5 sk, 5 as) Pejdž 4.

- IZ MINUTA U MINUT -

KRAJ - PORAZ SRBIJE, POBEDA KANADE!

40' 67:71 Trojka za Kanadu i čini se da je stavljena tačka.

- Posle očiglednog nedosuđenog faula na Milovanovićevoj, sudije sviraju korake Sonji Petrović. Teška situacija za naš tim pola minuta pre kraja. Tajm-aut.

40' 67:68 Dobra odbrana i jako loš epilog. Ana Dabović faulirala je Rejnkok Ekunve uz faul i dodatno bacanje. Kanada ponovo ima prednost. 40 sekundi do kraja.

39' 67:65 Ponovo Ana! Minut i 10 do kraja!

- Odlična odbrana Ane Dabović i prekršaj Kanađanki. Ana ponovo ide na liniju penala.

39' 65:65 Ana Dabović izjednačuje minut i po pre kraja, sa crte.

39' 64:65 Fild veoma lako probija odbranu Srbije i Kanada ponovo ima prednost. Minut i 45 sekundi do kraja.

39' 64:63 Jelena pogađa i Srbija opet vodi! Dribling, pa asistencija Ane Dabović i koš Milovanovićeve sa poludistance. Ponovo tajm-aut.

38' 61:63 Kanada vodi... Trojka Guše, na asistenciju zaista sjajne Filds.

38' 61:60 Filds realizuje samo jedno slobodno bacanje za Kanadu, ali naše devojke ponovo ne uspevaju ni da postave napad. Sonja Petrović gubi svoju šestu loptu na utakmici.

37' 61:59 Jelena Milovanović! Veoma važan koš, uz burnu reakciju publike. Mogu li naše devojke sada da se odbrane?

- Tajm-aut Marine Maljković, koja smiruje igračice i poziva ih na mir u završnici.

35' 59:59 Izjednačenje! Ni koš Ane Dabović nije trgao naše devojke. Sada promašuju iz zaista otvorenih situacija. Podsetimo, u 25. minutu rezultat je bio 52:34 za Srbiju.

34' 57:54 Serija Kanađanki traje, dok naše devojke ne uspevaju da pogode apsolutni nijedan šut u ovim trenucima. Na seriju grešaka, nadovezali su se i koraci Jelene Milovanović... Kanada će imati napad za izjednačenje.

32' 57:51 Teški momenti. Kanada se približava novom serijom. Ovog puta 6:0. Presing naših rivalki preko celog terena.

30' 57:45 Jako važni pogoci Sonje Petrović! Zaustavila je nalet Kanađanki u finišu treće četvrtine i donela mir našoj ekipi uoči poslednjih deset minuta. Poslednja pauza između kvartala na utakmici.

27' 52:43 Kanađanke su se trgle. Serijom 9:0 vratile su se u meč i probudile svoje navijače. Nurs je pogodila o tablu za jednocifreni zaostatak.

24' 49:32 Nema stajanja! Saša Čađo trojka, pa Ana Dabović dvojka! Tajm-aut u međuvremenu nije zaustavio naše igračice. Podsetimo, Kanađanke su u za 10 minuta košarke postigle samo jedan koš iz igre.

23' 44:32 Jelena povećava razliku. Potencijalno jako važan period meča...

21' 42:32 Gde su stale, naše devojke i nastavljaju. Butulija poentira u prvom napadu drugog dela.

Statistika prvog dela:

KANADA: Langloa, Nuzrs 10, Torburn 2, Rejnkok Ekunve 4, Guše 3, Ajim 8, Filds, Ačonva, Marfi, Tejtam 5, K. Pluf, M. Pluš

SRBIJA: Radočaj, Petrović 10, Čađo 5, Krnjić, Jovanović, Milovanović 12, Butulija 2, M. Dabović, A. Dabović 7, Pejdž 4.



- POLUVREME -

20' 40:32 Finiš poluvremena koji ohrabruje, iako su Kanađanke pogodile u poslednjem napadu. Prethodno više od pet minuta nisu dale koš iz igre! Dajana Butulija unela je sa pozicije plejmejkera dodatnu živost u igru našeg tima.

19' 36:28 Maksimalno vođstvo! Milovanovićeva je iznudila faul i dva slobodna bacanja, koja je i iskoristila. Prvi put je "plus 8".

17' 34:28 Sada Srbija kontroliše meč. Još jedan Sonjin pogodak i velika borbenost Saše Čađo, koja je završila u reklamama, u borbi za loptu u reketu Kanade.

15' 30:23 Naizgled zonska odbrana Srpkinja i jako lep napad. Čađo je pogodila za "plus 5", pa asistirala ka Danijel Pejdž za dosad maksimalnih "plus 7".

14' 26:23 Sonja radi zaista sjajne stvari na oba kraja terena. Posle još jednog pogotka, pokvarila je napad Kanađanki i dobila veliki aplauz saigračica sa klupe. Tajm-aut.

13' 24:23 Sonja Petrović je odlično ušla u meč. Pogotkom o tablu, uz faul, vratila je našem timu vođstvo. To je bio njen šesti poen i već treći iznuđeni faul.

11' 21:23 Dobra odbrana, pa loš napad. Kanada poentira iz kontre, polaganjem Nurs, iste igračice koja je trojkom i "zatvorila" prvi deo meča.

- Kraj prve četvrtine -

10' 21:21 Šteta... U poslednjem napadu prve četvrtine, Kia Nurs pogodila je trojku za izjednačenje.

10' 21:18 Prvi put večeras, naš tim vodi. Sonja Petrović pogodila je uz faul, pa iskoristila slobodno bacanje.

9' 18:18 Još jedna trojka! Ponovo Jelena, za izjednačenje.

7' 13:15 Jelena je namestila ruku! Milovanovićeva pogađa trojku i ponovo približava naš tim rivalkama na posed zaostatka. Šteta što u sledećem napadu ne prolazi šut Sonje Petrović posle prodora, za izjednačenje...

5' 8:13 Milovanović, pa Dabović. Poeni naših devojaka iz igre, ali Kanađnke nastavljaju mirno u napadu. Miranda Ajim pogodila je "dugu" dvojku. Marina Maljković šeta kraj linije i temperamentno vodi meč.

4' 4:8 Prvi poeni iz igre naših devojaka. Saša Čađo pogodila je prvu trojku na meču. Prethodno je Ana Dabović iskoristila jedno slobodno bacanje.

2' 0:6 Nije počelo dobro. Najo Rejnkok Ekunve već je postigla šest poena iz igre za Kanadu. Spor start naših devojaka.

Poraz od Špankinja je arhiviran i ostavljen po strani. Vreme je za novi izazov.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 19.15 časova igra meč 2. kola protiv Kanade, "nenormalno fizički jake" selekcije, kako je objasnila selektorka Marina Maljković.

Na otvaranju turnira Kađanke su pobedile Kinu, a u najavi turnira stavljenje su u grupu timova protiv kojih naš tim ima realnu šansu za pobedu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Ma bitno je da Milica Dabović slike postavlja na društvene mreže, a košarka ..... ma j.... to. One su i onako došle u Rio da se z......... kao i Ana, Jelena, Ivana i ostalo žensko društvo. Kako je krenulo, mislim i da će jedna medalja biti veliki, veliki uspjeh. Po mom mišljenju samo vaterpolisti.

Saki

@pop73 pitanje je i to sta ce biti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC