• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Melo i Kajri sprečili senzaciju!

Autor mondo.rs

Australija dobila prvo poluvreme i odlično parirala ekipi SAD, čiji tandem Entoni - Irving je dominirao u poslednjoj četvrtini.

Reprezentacija SAD nastavila je pobednički niz na prvenstvima sveta i Olimpijskim igrama, započet u Japanu pre 10 godina, ali je Australija u noći između srede i četvrtka bila sjajan protivnik.

Vodili su "kenguri" na poluvremenu, a poslednji put u 32. minutu, kada je Džo Ingls pogodio za 72:70.

Karmelo Entoni reagovao je "vezavši" osam poena - uključujući dve od svojih devet trojki - a onda mu se priključio Kajri Irving i to je uz promašaje već umornih Australijanaca bilo dovoljno da apsolutni favorit olimpijskog turnira osvoji nove bodove.

Pitanje pobednika, ipak, nije bilo rešeno do 28 sekundi pre kraja, kada je Ingls promašio pri vođstvu protivnika od 93:88.

Entoni (14) i Irving (12) postigli su sve poene za Amerikance u četvrtoj četvrtini, ne računajući dva slobodna bacanja noćas indisponiranog Kevina Durenta, kojima je novi član Golden Stejt Voriorsa postavio konačan rezultat.

SAD - Australija 98:88 (29:29, 20:25, 21:13, 28:21)!

Amerikanci su popravili skor na 3-0, a "oziji" pali na 2-1, koliko ima i Francuska, ali uz poraz u međusobnom susretu. Australija bi očekivanim pobedama nad Kinom i Venecuelom osigurala drugo mesto u grupi.

Srbija je četvrta sa 1-2 i u noći petak na subotu sastaje se sa SAD (tačno u ponoć), a Venecuela i Kina od 3.30 časova će se boriti za prvenac u Riju.

ENTONI NOVI No.1

Karmelo Entoni postao je najbolji strelac SAD na olimpijskim turnirima. On je u okršaj sa Australijom ušao na trećem mestu sa 262 poena, a onda već u prvoj četvrtini pretekao Dejvida Robinsona (270) i Lebrona Džejmsa (273).

Australija zaslužuje sve čestitke, jer je uradila nešto što je malo kome pošlo za rukom počev od Olimpijskih igara u Pekingu pre osam godina - da dobije poluvreme protiv ekipe SAD sastavljene od NBA asova.

"Kenguri", koji su u prva dva kola A grupe pobedili Francusku i Srbiju, šutirali su iz igre 68 odsto i otišli na odmor sa vođstvom 54:49.

Amerikanci su početkom druge četvrtine preokrenuli na 36:31, ali je Australija uzvratila serijom od 10:0 i potom uspela da odbije sve napade favorita.

Rekordnu prednost žuto-zeleni su imali u sedmom minutu - 25:17.

Treća deonica počela je serijom SAD 9:0 i preokretom na 58:54, ali Bogut i drugovi opet su uspostavili ravnotežu. Vodila se izjednačena borba, a branioci titule uoči poslednjeg kvartala su poveli 70:67 košem Drejmonda Grina uz dodatno bacanje.

SAD: Entoni 31 (trojke 9/15, 8sk, 2ukr), Irving 19 (5as), Durent 14 (šut iz igre 4/16, 5sk), Lauri 7 (4as)...

AUSTRALIJA: Mils 30 (šut za dva 6/11, trojke 5/11), Bogut 15 (3blk), Andersen 13 (5sk, 3izg), Delavedova 11 (6sk, 11as, 4izg)...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC