• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na Hrvatsku!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Hrvatske pobedila Litvaniju i obezbedila prvo mesto u grupi "B", a samim tim i ukrštanje sa našom reprezentacijom u četvrtfinalu.

Sve je rešeno!

Utakmica Hrvatske i Litvanije nam je dala konačan odgovor o parovima četvrtfinala košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su "kockasti" savladali momke sa Baltika i poslali ih na Australiju.

Taj rezultat znači i da je Hrvatska osvojila komplikovanu grupu "B" i da će u sredu igrati sa našom reprezentacijom za mesto u polufinalu!


Tim "Ace Trice", koji je naročito dobar bio u šutu za tri poena, pa je tako stigao do treće pobede u grupi, koliko imaju i Španija i Litvanija, je zahvaljujući pobedama u međusobnim susretima sa ovim reprezentacijama završio kao prvoplasirani i tako izbegao duel Sjedinjenim Američkim Državama.

Hrvatska je veći deo utakmice vodila i u jednom trenutku imala i "plus 22", ali je slabo odigran finiš meča dao nadu Litvancima koji su na kraju samo ublažili poraz.

LITVANIJA - HRVATSKA 81:90 (21:13, 20:34, 14:28, 26:15)

Litvanci su bolje otvorili meč i sveli napad Hrvatske na "siromašnih" 13 poena, a serijom 11:0 otišli su i na ozbiljniju granicu. Srećom po Hrvate u drugoj četvrtini probudio se Bojan Bogdanović i još jednom pokazao koliko je sjajan strelac.

U narednih 25 minuta prednost je bivala sve veća, ali su dekoncentracijom u finišu Hrvati izgubili priliku da nanesu i teži poraz Litvancima, a možda i tako još jednom pokazali jednu od svojih mana.

Parovi četvrtfinala:

SAD - Argentina

Australija - Litvanija

Španija - Francuska

Srbija - Hrvatska

(mečevi se igraju u sredu)

Ovaj meč su međutim dobili, a najzaslužniji za to je odličan šut za tri poena. Gledali smo pravu "reviju trojki", ali su Hrvati bili precizini. Pogodili su 11 iz 18 pokušaja (58%), dok su Litvanci za isto toliko pogodaka šutirali deset imali deset pokušaja više.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 22 poena, dok su sjajni bili i Kruno Simon sa 19, koji je imao i 10 skokova i 6 asistencija, odnosno Dario Šarić sa 18 poena.

Kada je u pitanju reprezentacija Litvanije, koja će u sredu igrati sa sjajnom Australijom, kod njih je briljirao Kalinetis koji je imao samo dva promašaja iz igre. Meč je završio sa 26 poena (4/6 za tri) i čak 11 asistencija, ali ga je pratio još samo Jankunas sa 18 (4/7 za tri), dok je Jonas Valančijunas bio prilično neprecizan i meč završio sa 13 poena (6/15 za dva).

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Hrvatske je "stari znanac" košarkašima Srbije, a poslednji nezaboravni meč odigrali smo na turniru u Kordobi pred početak Olimpijskih igara. Srbija je dobila taj meč, a vi se podsetite i ostalih nezaboravnih utakmica sa "kockastima".

Verujemo da nas čeka još jedna takva!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC