• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević pred Hrvatsku: Nije kao pre 15 godina

Autor mondo.rs

"Bez patriotskih izjava. Bićemo mentalno i fizički spremni", kaže selektor "orlova" uoči četvrtfinala Olimpijskih igara.

 Đorđević pred Hrvatsku: Nije kao pre 15 godina Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević apeluje pred četvrtfinale: "Svu pažnju usmeriti na teren".

Iako će to biti veoma teško izvesti, jer će se Srbija boriti za polufinale protiv Hrvatske, on insistira na tome da ne želi "zapaljive" izjave i tenzičnu atmosferu

Doduše, neke teške reči su već izrečene sa hrvatske strane.

Bez obzira na to, Đorđević ističe da je značaj meča preveliki za bilo kakve druge kontekste.

"Mislim da više nema mesta nekim velikim patriotskim izjavama. Mi smo fokusirani na svoju igru i na svoju ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah", izjavio je Đorđević, a preneo sajt KSS


Govoreći o tenzijama koje prate "Ex-Yu" derbi, Đorđević kaže da se ne treba osvrtati na ono što je bilo, već samo na ono što će biti. Međusobnom duelu na pripremama, nedavno odigranom u Argentini, nije hteo da pridaje veliki značaj.

"Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Kordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama".

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska forsiraju potpuno drugačiji stil igre.

"Mi igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega (Bojana) Bogdanovića i (Darija) Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz (Krunoslava) Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate", poručio je Đorđević.

Meč Srbije i Hrvatske biće odigran u četvrtak a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Australija - Litvanija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC