• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Hrvatska: Opet odlučuje trojka? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Očekuje nas epska bitka u četvrtfinalnu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Vreme: 03.15h (po srednjeevropskom vremenu).

 Srbija - Hrvatska: Opet odlučuje trojka? (ANKETA) Izvor: MONDO/Gif
Izvor: MONDO/Gif

Kada se sastanu Srbija i Hrvatska u bilo kom sportu obično se kaže da je to više od igre.

Prošlo je već sasvim prilično vremena od rata u bivšoj Jugoslaviji, ali su neke rane i dalje nezaceljene. Svakako je da dodatno potpirivanje strasti neće ići u prilog zaceljivanju tih rana. Primer svima treba da budu hrvatska bacačica diska Sandra Perković i evropska šampionska u skoku u dalj Ivana Španović, koja jedna drugu podržavaju i navijaju.

Bravo devojke!

Vrlo mudru i zrelu izjavu dao je selektor srpskog tima Aleksandar Đorđević pred četvrtfinalni duel sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Mislim da više nema mesta nekim velikim patriotskim izjavama. Mi smo fokusirani na svoju igru i na svoju ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah", rekao je Đorđević.



Naravno da je to samo sport, ali je normalno i da se želi pobeda, da se da poslednji atom anage baš u ovoj utakmici. Uostalom, reč je o četvrtfinalu Olimpijskih igara a ne o "tamo nekom turniru".

Kad smo već kod ovog slavnog košarkaša alijas "Sale Nacionale" da podsetimo na jednu od njegovih ČUVENIH trojki:

Đorđević trojka protiv Hrvata
Izvor: YouTube


Hrvati sami sebe "pumpaju" pred meč sa Srbijom. Valjda su navukli toliko straha od tih legendarnih trojki (ko je rekao Dušan Kecman?) da sami sebi podižu adrenalin. Što je sasvim legitimno i u redu, sportski. Upravo tako treba čitati i izjave iz hrvatskog tabora.

Ali, da se razumemo - Hrvatska ima kvalitet i to kakav. Možda i najbolju reprezentaciju u poslednjih 10 godina. Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon... sve sami provereni igrači sa evropskim pedigreom i "namazanim" Acom Petrovićem na klupi.

Kako god da bude, a mi se nadamo pobedi Srbije (možda opet neka trojka?), jedni drugima će pružiti ruku na kraju i poželeti uspeha u daljoj borbi. Tako treba. To je jedino normalno.

Anketa

Srbija - Hrvatska: prognozirajte rezultat

  • Srbija pobeđuje ubedljivo

    81.1% (103)

  • Srbija pobeđuje trojkom

    14.17% (18)

  • Hrvatska pobeđuje

    4.72% (6)

Srbija - Hrvatska: prognozirajte rezultat

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aco

Ma kakva trojka ubicemo ih 10 razlike....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC