• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci pišu: Teo spoj Neša, Maraviča, Pola...

Autor mondo.rs

Spektakularni potezi srpskog plejmejkera "zapalili" su društvene mreže, pa su se Amerikanci zapitali kako neko ko je toliko dobar košarkaš ne igra u najjačoj ligi sveta. Asošijeted Pres ga poredi sa Nešom, Maravičem, Polom...

 Amerikanci o Milošu Teodosiću Izvor: MN PRESS

Amerikanci imaju običaj da jačinu reprezentacija sa kojima se suočava njihov drim tim isključivo mere na osnovu broja košarkaša koji nastupaju u njihovoj NBA ligi, pa uprkos nekim vanserijskim mečevima koje su odigrali sa Srbijom, u glavi su imali da je samo Nikola Jokić član najjače lige sveta.

Tu pre svega mislimo na navijače, a i sami igrači su skloni takvom potcenjivanju.


Međutim, potezi Miloša Teodosića na utakmici sa Amerikancima zapalili su društvene mreže. Naš plejmejker izmišljao je poene, asistencije, igrao se samo kako on to zna, a to nije prošlo neopaženo kod "jenkija" koji su do poslednje sekunde strepeli za ishod meča sa Srbijom.

Pomislili su kako je moguće da tako dobar košarkaš ne igra u njihovoj ligi...

Sveži osvajač Evrolige zaludeo je svojim potezima sve ljubitelje ovog sporta, a bio je i inspiracija za novinare jedne od najpoznatijih novinskih agencija na svetu – američkog Asošijeted Presa (AP). Kao uvodnik ili najavu za finalni meč koji će ujedno biti i poslednji događaj Olimpijski igara pisali su o njemu.

O Milošu...

Novinar Dag Fajnberg dao je svoje viđenje o našem kapitenu.

"Kada nekoliko minuta gledate kako igra Miloš Teodosić, kroz glavu vam prođe nekoliko imena", počeo je ovaj američki novinar svoju priču o srpskom kapitenu...

I ponudio neke odgovore, ako nemate dobro pamćenje...

"Kada na telepatski način pošalje 'no-look' pas ka svom saigraču, a kosa mu pada po čelu, pomislite na 'Pistol' Pita Maraviča. Kada uspe da 'slomi' defanzivca i dok dribla uz aut liniju i traži slabu tačku tima protiv koga igra – onda je Stiv Neš. A kada dođu oni ključni momenti utakmice, i kada je potrebno da se odlučuju velike stvari, on je delom Kajri Irving, Kris Pol i Rasel Vestbruk".

Izvor: MN PRESS

"On je najbolji igrač koga mnogi ljubitelji košarke nikada nisu videli kako igra".

I....

"U nedelju, kada čitav svet bude gledao – svi ćete ga upoznati!"

Amerikanac podseća da Miloš Teodosić ima 29 godina i da je velika zvezda u Evropi. Dodaje da je poznato da je odbio nekoliko ponuda da zaigra u Sjedinjenim Državama, poznata je ona Memfisova. Podseća da je Srbiji u planu da sruši dominaciju Amerikanaca koji ciljaju treće uzastopno zlato na Igrama, s tim da naši košarkaši verovatno nisu i pomislili na to. Misle samo na zlato koje oni žele.

"On je najbolji košarkaš koji postoji u Evropi. Obožavam ga. Mi smo prijatelji", podseća autor na izjavu selektora reprezentacije SAD Majka Kžiževskog koji je više puta isticao koliko je oduševljen Teom.

U meču u grupnoj fazi bio je odličan nasuport Kajrija Irvinga i Kajla Laurija pošto je postigao 18 poena (4 trojke) i zabeležio još šest asistencija, a ne zna se koja je bila spektakularnija. Autor dodaje i da je impresivno bilo kako je više puta nasamario odbranu Amerikanaca sa sjajnim kasnim "bek-dor" pasovima za lake poene.

"Kada ima loptu u rukama i organizuje napad on orkestrira ovom srpskom simfonijom".

To je primetio i sjajni Pol Džordž, košarkaš Indijana Pejsersa.

"Kada je u pitanju naša igra – ima mnogo trčanja i pomeranja, ali ovi ljudi... Oni to stalno rade. Oni nikada ne miruju, uvek su "u utakmici". Od nas ima momenata kada odmaramo, a oni kao da se ne umaraju od toga. To je novost za nas", kazao je jedan od najboljih igrača SAD na Igrama.

Izvor: MN PRESS



Amerikanci su se za pripremu finala posavetovali i sa Dijanom Taursi, američkom košarkašicom koja je igrala i u Evropi. U Rusiji. Kaže za sebe da je veliki obožavalac igre Miloša Teodosića.

"Gledam ga kako igra već 10 godina... On je jedan od mojih najomiljenijih igrača i nekada kod kuće imam osećaj da niko nije čuo za njega, a radi se o neverovatnom košarkašu", kazala je ona.

Teova magija bila je vidljiva i protiv Australijanaca koje su svi videli u finalu. Mnogi američki portali su požurili i na početku takmičenja su tvrdili da je izgledno da ćemo ove dve ekipe gledati u borbi za zlato, a Teodosić je sa 22 poena i 5 asistencija uništio odbranu Australije, a ne samo Petija Milsa i Metjua Delavedovu.

Dag Fejnberg naglašava da Teodosić više neće biti "tajna" za američke navijače nakon finala, ma koji ishod bio, i da će ga NBA timovi dobro pratiti u narednom periodu. On ima još godinu dana ugovor sa CSKA, a kao da bi to bila prepreka za neki NBA tim?, a podsećaju da je pre nekoliko nedelja govorio da nije do njega taj "transfer" u najjaču ligu sveta.

"Za sada, Teodosić će pokušati da šokira Amerikance koji imaju niz od 75 uzastopnih pobeda od 2006. godine. Na pobedu je od ostvarivanja zlatnih snova za Srbe. I Srbija možda ima igrača koji može ono nemoguće da pretvori u moguće".

I mi mislimo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC