• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Rio = Indijanapolis

Autor mondo.rs

Bivši selektor, čiji je tim pobedio Amerikance, tvrdi da je srebro na Olimpijskim igrama u Brazilu jednako uspehu osvajanja svetskog zlata 2002.

 Svetsilav-Pesic-Srebro-iz-Rija-kao-zlato-iz-Indijanapolisa Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

O srpskoj košarci se posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju opet priča u superlativima.

Dodatni uspeh koje su napravile košarkašice sa bronzanim odličjem učinio je da širom sveta ponovo govore da je Srbija zemlja košarke.

I Svetislav Pešić, bivši selektor, ističe da je podvig u Riju najveći svih vremena.

"Uspeh u Brazilu je bez sumnje najveći uspeh srpske košarke", preneo je "Sportski žurnal" izjavu Svetislava Pešića.

Iako mnogi smatraju da je zlatna medalja sa Svetskog šampionata 2002. u Indijanapolisu najveća, jer je Srbija tada uspela da pobedi Amerikance i to pred njihovom publiku, srpski stručnjak napominje da nije baš tako.

"Ako me pitate za Indijanapolis, razumljivo je što sam posebno emotivno vezan za to takmičenje, ali srebro iz Rija stavljam u istu ravan s tim zlatom".

Đorđevićevi "orlovi" su u Riju uspeli da se nose sa Amerikancima u grupnoj fazi, kada su izgubili samo sa tri poena razlike, ali su u finalu pretrpeli ubedljiv poraz. Pešić smatra da nije bio presudan kvalitet, već neke druge stvari.

"Objektivno, to nije razlika u kvalitetu, jer smo očigledno bili umorni i fizički i mentalno. Nismo bili kompletni. Odigrali smo ogroman broj utakmica u kratkom vremenu, za razliku od Amerikanaca. Mi smo igrali kvalifikacije i sve vreme smo pod pritiskom, jer nam je svaki meč ovog leta bio odlučujući, od početka kvalifikacija do finala. Neću da kažem da bismo pobedili Ameriku da smo se spremali samo za taj meč, ali tok meča bi sigurno bio sasvim drugačiji. Kad sam vodio reprezentaciju u Indijanapolisu mi smo se pripremali samo za susret s njima. Jer da smo izgubili išli bismo kući. A sada u Riju već si uradio nešto veliko i poraz u finalu nije smak sveta. Kad se dobro pripremimo i kad idemo na pobedu možemo da se nosimo s njima", poručio je Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC