• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boža Maljković: Svijet nije savršen

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Jedan od najtrofejnijih evropskih trenera, Božidar Boža Maljković bio je gost Banjaluke i Udruženja košarkaških trenera Republike Srpske.

 Božidar Maljković predavanje u Banjaluci. Srbija ima budućnost Izvor: Nemanja Babi'/MONDO

Jedan od najtrofejnijih evropskih trenera, Božidar Boža Maljković bio je gost Banjaluke i Udruženja košarkaških trenera Republike Srpske.

Košarkaški treneri iz Republike Srpske imali su priliku da dva sata uživaju u predavanju popularnog Sorsjea ili vrača, kako u Francuskoj još zovu Božu Maljkovićа.

" Izuzetno mi je drago što sam u Banjaluci i Republici Srpskoj. Već dvije tri godine se dogovaramo da dođem. Drago mi je da kao što sam ja učio od velikih evropskih i svijetskih trenera svoje iskustvo mogu da prenesem svom narodu u Republici Srpskoj“, rekao je Maljković novinarima u Banjaluci.

Iskusni trener oduševljen je prijemom u Banjaluci, ali i onim što su srpski nacionalni timovi, muški i ženski napravili na Olimpijskim igrama u Riju.

"To je dokaz da smo košarkaška nacija. Dobro je što su obe selekcije osvojile medalju. Šaša Đorđević je napravio odličan posao. Mislim da ćemo u narednih pet – šest godina biti kandidati za medalje na svim takmičenjima. To temeljim na tome da su ostale sile: Rusija, Francuska i Španija u stagnaciji odnosno u padu. Mi ćemo sa Marjanovićem i Bjelicom imati sjajan tim. Tu su i tri - četiri izuzetno talentovana mlada igrača, koji su pokazali kvalitet. Imamo svijetlu budućnost“, kaže Maljković o muškoj reprezentaciji.

Žensku, koju predvodi njegova ćerka je kratko prokomentarisao.

„ Što se tiče ženske reprzentacije znate da mi je teško pričati o tome pošto je moja Marina unutra. To procijenite sami“.

Boža Maljković nije htio puno da komentariše učinak ekipe koju je vodila njegova ćerka, ali je prokomentarisao njen stil vođenja mečeva bez table za crtanje akcija.

" To je na mene povukla, a ja od velikih majstora Ranka Žeravice i Aleksandra Nikolića. Ja to crtanje ostavljam Pikasu i kompaniji. Pogledajte sami vizuelni momenat kada treneri to crtaju rijetko ko da gleda. I onaj ko gleda, nije to pažnja. Treba raditi na treninzima puno, pa da se svaka akcija, koja se poziva zna u pola noći.Ne kažem ja da je to greška da se koristi, ali ja tablu ne koristim“, kaže osvajač Evrolige sa Jugopastikom (dva oputa), Limožom i Panatinaikosom.

Iskusni stručnjak s pažnjom prati idešavanja u domaćoj klupskoj košarci. Smatra da su i Crvena zvezda i Partizan u teškoj finansijskoj situaciji.

Ne sviđa mu se suđenje i to što se, kako kaže, jedan od najljepih elemenata u košarci, roling sankcioniše kао kоraci.

"Ne dopada mi se suđenje u evropskoj košarci. Od 100 igrača samo jedan zna da izvede roling i oni sviraju korake. Pa to je možda i najljepši potez u košarci. Oni to sviraju jer je nekom sudiji sa polulaičkim znanjem o košarci dunulo. Ipak ovaj svijet nije savršen“, završio je Maljković, koji je posljednji angažman imao na klupi reprezentacije Slovenije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC