• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski basketaši bez evropskog zlata!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije poražena u finalu drugog basket 3x3 šampionata Evrope.

Najuspešnija svetska 3x3 ekipa, koju čine Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u basketu održanom u Bukureštu.

Srbija je u nedelju popodne pobedila u četvrtfinalu vrlo kvalitetnu ekipu Rumunije (22:11), da bi u polufinalu "pala" Holandija - 21:12.

I u finalu su "orlovi" važili za favorite, u okršaju sa Slovenijom, ali je protivnički tim u uzbudljivoj završnici pogodio taj jedan važan šut više i Srbija je izgubila rezultatom 17:19!

Konačan rezultat postavio je Finžgar "dvojkom" na više od minut pre kraja.

"Orlovi" su do poslednjeg zvuka sirene uputili čak četiri šuta za dva poena, izjednačenje i eventualni produžetak, ali su neprecizni bili Majstorović, pa Savić nakon osvojene lopte i konačno dva puta Bulut.

Šteta posebno zbog prva dva promašaja, jer je u tim trenucima bilo vremena za organizovanije akcije, poput one iz koje je Ždero "dvojkom" smanjio na 14:15.


Posle tehničke Kavgiču preokrenuli smo na 16:15 (serija 4:0 za svega desetak sekundi), ali je Ovnik odmah ubacio oba slobodna bacanja.

Poslednji "egal" doneo je Bulut jednim od nekoliko uspešnih solo prodora, na šta se Finžgar nadovezao već pomenutim, pokazalo se pobedonosnim pogotkom.

"Žao mi je što nismo osvojili zlato, za sve ljude koji nas prate i navijaju za nas. Ali, dobro - ide Svetsko prvenstvo. Možda ćemo tu uspeti ono što poslednjih godina ne uspevamo da uradimo za Srbiju", izjavio je Dušan Domović Bulut.

Najbolje rangirani svetski basketaš posle toga je vreme do dodele medalja prekratio razgovorom sa sudijama, o spornim odlukama, kojih je sigurno bilo (i) u ovom meču...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC