• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener "iskalio bes", stradala Galata!

Autor mondo.rs

U derbiju turske Superlige ubedljiva pobeda plavo-žutih.

 Fener "iskalio bes", stradala Galata! Izvor: MN PRESS

Na debakl u Evroligi, najslađa pobeda u turskom prvenstvu.

Žestoko iskritikovani košarkaši Fenerbahčea zbog bruke u Vitoriji, gde ih je Baskonija deklasirala 86:52, iskalili su bes u sportskom smislu nad najvećim rivalom, Galatasarajom.

U 6. kolu turske Superlige: Fenerbahče – Galatasaraj 92:74 (19:20, 22:19, 21:7, 30:28)!

Željko Obradović rekao je u petak uveče, posle "minus 34", da njegov tim živi u prošlosti i da se takvim pristupom ništa neće postići ove sezone. Da su ga ozbiljno shvatili, bodreni punom "Ulker" dvoranom, plavo-žuti pokazali su u drugoj četvrtini kada su 26:35 pretvorili u 39:37 serijom 13:2.

Ovo je već drugi derbi dva najpopularnija turska kluba ove sezone, a prvi je na parketu Galate takođe pripao Feneru - 87:103 u 4. kolu Evrolige.

Bilo je to vođstvo koje više nije došlo u pitanje, a ubedljiva pobeda nad ekipom Ergina Atamana zabeležena je zahvaljujući još jednoj seriji, u trećoj četvrtini (12:3), kojom je Fener stigao do 62:46, pred poslednjih deset minuta igre. U četvrtoj deonici, bilo je i 78:54, za klub koji je zabeležio 71. pobedu u 136. meču sa Galatom, a šestu u poslednjih sedam mečeva.

Galatasaraj je uspeo ove nedelje da savlada Olimpijakos i zabeleži prvu pobedu u šest kola Evrolige, ali danas nije imao šanse, pa je pao na 4-2 na tabeli, koliko ima i Karšijaka. Efes i Banvit su i dalje prvi sa 6-0, prate ih Fener i Bešiktaš sa 5-1.

Darušafaka ima 3-3.

Jan Veseli bio je prva figura meča sa 22 poena i deset skokova, a pratili su ga Luiđi Datome sa 15, Kostas Slukas sa 12, uz sedam asistencija i Bobi Dikson sa 12, uz pet asistencija.

U timu Galatasaraja dobar je bio Sinan Guler sa 14 poena, pet asistencija i četiri skoka, Džastin Dentmon imao je 12, a Džon Dibler deset poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC