• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Birčević: Nadam se medalji, sa ili bez mene

Autor mondo.rs

Krilni centar Partizana za MONDO je pričao o predstojećem Eurobasketu, teoriji da je srećna zvezda reprezentacije i "maratonu" zvanom Superliga Srbije.

 Stefan Birčević o Eurobasketu, Partizanu.... Izvor: MN PRESS

U periodu kada Partizan, kao ekipa, izgleda verovatno najlošije od početka sezone, Stefan Birčević (27 godina, 209 cm) konstantno igra na solidnom nivou i najzaslužniji je što crno-beli u dosadašnjem toku Superlige nemaju nijedan neočekivan poraz.

Na svih šest utakmica postigao je dvocifren broj poena, ubedljivo je prvi strelac, skakač i bloker u timu, pa automatski ima i najveći indeks korisnosti, u proseku 19,3.

To mu daje za pravo da se nada novom pozivu selektora Aleksandra Đorđevića, o čemu smo sa njim razgovarali na događaju koji je KSS organizovao povodom potpisivanja sponzorskog ugovora sa kompanijom "Triglav osiguranje a.d.o.".

"O reprezentaciji i Evropskom prvenstvu razmišljam na način da se nadam da ćemo pružiti maksimum i ponovo doći do medalje, ako je moguće do one najsjajnije. Bio ja na tom takmičenju ili ne".

Birčević je na neki način "talija" nacionalnog tima, jer su sa njim u 12 najboljih osvojene srebrne medalje na Mundobasketu 2014. i na Olimpijskim igrama prošle godine. Kada ga nije bilo, na Eurobasketu 2015, zauzeli smo četvrto mesto.

"Tako se poklopilo", nasmejao se dvometraš iz Lazarevca.

"Imao sam sreću da budem u reprezentaciji oba puta kada su osvojene medalje. Letos Bjelica nije mogao da igra, Mačvan je bio povređen i ja sam naknadno upao u sastav za kvalifikacije".

Rio?

"Nema lepšeg iskustva. I sada se naježim kad se setim svega toga. Samo učešće na OI je san svakog sportiste, a kamoli osvajanje neke od medalja. Imam utisak da će mi to celog života biti u sećanju kao da se desilo juče".

"Sve će da legne na svoje mesto"

Izvor: MN PRESS


Do saopštavanja spiska, a pogotovo do prvog okupljanja u julu, ima još mnogo vremena. Sada je aktuelna Superliga, u kojoj do 3. juna sledi još osam kola, pa onda plej-of, sa dodatnih pet do osam mečeva.

"Ja volim da igram i odgovara mi kada nema pauza po nedelju dana između dve utakmice. Jeste naporno, ali imamo sreću da kondicioni trener Partizana Filip Mihajlović dobro obavlja svoj posao, naravno uz sve ostale koji rade na našem oporavku. I kada odigraš 30 minuta, posle dva dana si kao nov".

Kada se ekipa muči, kao što je bio slučaj sa crno-belima protiv Vršca, Spartaka, Borca, dolazi verovatno i do mentalnog zamora.

"Mislim da će sve to da legne na svoje mesto i da ćemo biti bolji kako takmičenje bude odmicalo. Do kraja sezone ima još mesec, mesec i po dana i nema razloga da ne damo maksimum", kaže Birčević.

Partizan je od pet utakmica, ne računajući "večiti" derbi, vodio na poluvremenu samo protiv Dinamika, što ukazuje na odsustvo početne motivacije za meč.

"Ne bi trebalo da bude tako. Kod mene taj problem ne postoji, jer sam igrao Superligu u slabijim timovima i znam koliko su oni motivisani kada igraju protiv Partizana ili Zvezde. Nikoga ne možemo da pobedimo sa 50 odsto snage. Videli ste da smo gubili i po 15 razlike, pa kasnije morali dobro da se pomučimo da bi pobedili. Ne treba to da dozvoljavamo".

Skor je ipak respektabilan, 5-1?

"To je najbitnije, da smo uspeli da dođemo do tih pet pobeda. U petak gostujemo Megi, što nam je jako bitno da se učvrstimo na drugom mestu. Onda idemo u Vršac, pa ćemo posle toga znati da li će derbi protiv Zvezde za nedelju dana odlučivati o bilo čemu. Vršac je takođe opasan protivnik. Nemaju još nijednu pobedu, ali su u skoro svim utakmicama bili konkurentni. Dobro ih vodi Vladimir Đokić i mislim da do sada samo nisu imali sreće. Zaslužili su bar jednu ili dve pobede".

Birčin bivši trener u kragujevačkom Radničkom, Miroslav Nikolić, sa Dinamikom ima tri pobede i tri poraza. Debitant u Superligi neočekivano je istakao kandidaturu za plej-of i plasman u ABA ligu.

"Bruks i Čakarević ih odlično predvode. Vidim da napadaju četvrto mesto i bilo bi mi drago da Muta ostvari ambicije sa svojim timom", završio je Birčević razgovor za MONDO.


---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC