• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još nema odluke o "B" ABA ligi

Autor mondo.rs

Skupština klubova ABA lige danas u Zagrebu nije donela odluku o pokretanju Druge lige. Izražen "jak interes klubova" da ta liga bude pokrenuta već ove godine.

 Još nema odluke o drugoj ABA ligi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Skupština klubova ABA lige razmatrala je danas u Zagrebu mogućnost uvođenja Druge lige, ali je konačna odluka pomerena za 27. jul.

Na sednici je konstatovan "veoma jak interes i potreba" klubova za osnivanje drugog ranga takmičenja i da će biti preduzeti svii koraci kako bi druga liga bila pokrenuta već u predstojećoj sezoni.

ZVEZDA PREDSEDAVA ABA LIGOM

Košarkaški klub Crvena zvezda, odnosno njegov prvi čovek Nebojša Čović, preuzeo je danas predsedavanje regionalnom ligom, shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda.

"Uverena da se radi o projektu koji će imati izuzetno snažan uticaj na rast i razvoj košarke, ABA liga će u najkraćem mogućem roku obaviti razgovore sa svim ključnim košarkaškim subjektima u regionu i upoznati ih sa detaljima projekta koji za popunjavanje druge lige podrazumeva poštovanje plasmana u nacionalnim šampionatima", navodi se u saopštenju.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sledećoj Skupštini, koja će biti održana 27. jula.

MONDO: Kada počinje i kako će izgledati B ABA liga

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mlađe kategorije, odnosno igrače do 19 godina.  

Nova sezona ABA lige počinje 30. septembra, a do 11. marta 2018. godine biće igrane utakmice pred plej-of, koji će početi 17. marta. Finalne borbe su planirane do 15. aprila.

Ceo raspored pogledajte OVDE

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC