• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci trojkama poslali Francuze kući!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Nemačke drugi je četvrtfinalista Eurobasketa, pošto je u duelu sa Francuskom nadoknadila 11 poena zaostatka, a šest od svojih devet trojki ubacila u poslednjih 10 minuta.

Nemačka je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva prvi put posle 10 godina, dok Francuza posle tačno dve decenije neće biti među osam najboljih na kontinentu!

Iako su "trikolori" vodili 14:4 i 18:9, Nemci su u drugom poluvremenu "utegli" odbranu i serijom od pet trojki u četvrtoj četvrtini preuzeli stvari u svoje ruke.

Na kraju, Nemačka - Francuska 84:81 (10:19, 24:21, 21:16, 29:25), nakon što je Nando De Kolo promašio otvorenu trojku za izjednačenje i odlazak u produžetak.

Denis Šruder i ekipa u četvrtfinalu, zakazanom za utorak, čekaju boljeg iz duela Španija - Turska.

NEMAČKA: Lo 6 (3sk), Vojtman, Štajger 10, Tada 2, Tajs 22 (šut za dva 6/7, trojke 2/2, 7sk), Benzing 12, Šruder 23 (slobodna bacanja 11/11, 4sk, 8as), Akpinar, Bartel 5 (5sk), Timan 6 (4sk), Hekman, Hartenštajn.

FRANCUSKA: Serafin 6 (7sk), Ertel 6 (4as, 3izg), Dio, Lovernj 13 (7sk), Furnije 27 (šut za dva 7/9, trojke 3/8), De Kolo (za dva 3/7, trojke 0/4, 4as), Dijao 15 (9sk, 5as), Vesterman 2, Poarije, Labejri 1, Tupan 3, Džekson 2.

Nakon što su u drugoj deonici uhvatili priključak, a na kraju treće prišli na samo poen zaostatka, Nemci su od početka poslednje četvrtine počeli da krče put ka pobedi i to njima nesvojstvenim oružjem - trojkama.

U grupnoj fazi su bili precizni u samo 28 odsto pokušaja sa više od 6,75 metara, protiv Francuza 30 minuta takođe nisu bili u željenoj formi, a onda je počelo da "sipa". Pogodio je Maodo Lo za prvo vođstvo (58:56), zatim Štajger i Bartel za 64:60, pa su posle mini-serije u režiji Furnijea (64:65), Tajs i Benzing povećali na 70:65.

Centar Danijel Tajs u prethodnom meču protiv Litvanije nije ubacio ni poen, da bi "trikolorima" isporučio 22, uz samo jedan promašaj iz igre.

Posle njegove druge, a nemačke šeste trojke u četvrtom kvartalu, na semaforu je pisalo 77:68 i trećeplasirani iz Lila 2015. imali su manje od dva minuta da se nekako izvuku.

Furnije je preuzeo odgovornost, njegovom novom serijom (6:0), Francuska je prišla na 77:74, Šruder je slobodnim bacanjima 33 sekunde pre kraja naizgled rešio utakmicu (81:74), da bi opet Furnije "vezao" pet poena - dvojku, pa trojku posle izgubljene lopte Loa - i 12 sekundi pre kraja je opet bilo neizvesno - 81:79.

Nemci su do kraja ubacili tri od četiri "penala", Furnije na drugoj strani dva - 13 poena zaredom za Francusku - a onda se u situaciji "biti il' ne biti" našao Nando De Kolo. Nekadašnji MVP Evrolige uz zvuk sirene je šutnuo trojku za produžetak, bio je u prilično dobroj poziciji, ali je lopta pogodila obruč.

"Trikolori" su skorom 3-2 u grupi, uz poraz od Finske, jedva ostvarenu pobedu nad Poljskom i debakl protiv Slovenije, nagovestili da nisu spremni za velika dela na ovom takmičenju. Mnogi su očekivali da u "nokaut" fazi podignu nivo svoje igre, ali oni su samo potvrdili pređašnji loš utisak...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC