• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred derbi: Favoriti su, problem je sa Reglendom

Autor mondo.rs

"U 'Morači' moramo da budemo tim više nego ikad", rekao je Zvezdin trener dan pred veliki "jadranski" derbi.

 Zvezda pred derbi: Favoriti su, problem je sa Reglendom Izvor: MN PRESS

U aprilu su u uzbudljivoj seriji igrali za titulu, koja je završila u Podgorici. Ove jeseni se već sreću drugi put, s tim da će tokom vikenda premijerno igrati i za prestiž i za bodove.

Košarkaši Budućnosti i Crvene zvezde mts istrčaće u nedelju u 19 časova na veliki derbi ABA lige, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Portal mondo.me objavio je u subotu da za taj meč vlada ogromno interesovanje i da će renovirana dvorana "Morača" biti puna, dok je trener Podgoričana Aleksandar Džikić u najavi meča podsetio da je njegov tim u odnosu na prošli duel jači za doskorašnjeg centra Zvezde, Alena Omića.

Sa druge strane, Zvezdina ekspedicija krenuće u Podgoricu u subotu uveče u punom sastavu, a ekipa Milana Tomića trenirala je pre leta.

Dobar start sezone i mirne pripreme daju crveno-belima razlog za optimizam na gostovanju sa kojeg su se retko vraćali sa pobedom. Šef struke crveno-belih poziva na oprez i ukazuje na činjenicu da će biti veoma teško protiv evroligaša.

"Prvi veliki derbi regionalne lige koji stiže prerano protiv evroligaškog protivnika", rekao je Tomić za klupski sajt.

"Bez obzira na to što smo već rekli da hoćemo i da nam je cilj da napredujemo iz dana u dan i da budemo što bolji, mi na ovoj utakmici moramo da budemo tim više nego na bilo kojoj drugoj", naglasio je on.

U regionalnoj ligi, Budućnost i Zvezda odigrali su 35 utakmica i trenutni skor u pobedama je 18:17 za crveno-bele. Odnos u Podgorici je 14:3, a u Beogradu 15:3!

Tomić je objasnio da će u Podgoricu povesti 14 igrača i otkrio da je lider ekipe Džo Reglend imao probleme tokom nedelje.

"Sigurno da je Budućnost favorit, ali daćemo sve od sebe da odigramo kvalitetnu utakmicu. Putujemo sa 14 igrača iz razloga jer je Džo Reglend u petak imao visoku temperaturu i nije trenirao", dodao je on.

U prvom kolu ABA lige Budućnost je na svom terenu savladala Krku, a Zvezda je takođe pred svojim navijačima trijumfovala, protiv Cibone.

Sudije nedeljnog meča biće Slovenac Matej Boltauzer, Hrvat Sreten Radović i Slovenac Sašo Petek.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC