• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić neosvojiva tvrđava

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Saznajte više o timu koji kod kuće nema nijedan poraz u 2018. godini.

 Mladost iz Mrkonjić grada neporažena kod kuće u 2018. godini Izvor: MONDO/Samir Cacan

Svaki trener, klub, igrač, ili navijač ima prvenstveno jednu želju. Da njegov "dom" bude neosvojiva tvrđava. Kada se taj "oslonac" napravi dovoljno je i nekoliko pobjeda u gostima da bi se barem osigurao nastup u završnici nekog takmičenja.

A, svoju tvrđavu je napravila Mladost u "Areni Mrkonjić Grad".

Naime, košarkaši koje predvodi Goran Sladojević nisu izgubili nijednu domaću utakmicu u prvenstvu BiH tokom kalendarske 2018. godine. Kod kuće su neporaženi 17 utakmica u nizu.

Posljednji put su svoj parket pognute glave napustili poslije poraza od Širokog Brijega 23. decembra 2017. godine.

"U prvom dijelu sezone 2017/18 imali smo problema sa tek sklopljenom ekipom. Drugi dio je bio dosta bolji, pobijedli smo sve utakmice kod kuće, bilo je i pobjeda na strani, ali nije bilo dovoljno da se ubacimo u Ligu za prvaka. Ove godine cilj je da uđemo u prvih šest ekipa, sa time bi klub i grad bili zadovoljni. Prema nekim našim kalkulacijama trebaju nam još tri pobjede da to ostvarimo. Nadamo se i finalu Kupa Republike Srpske", rekao je Goran Sladojević za MONDO.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ove sezone Mrkonjićani su kod kuće bili bolji i od aktuelnog šampiona BiH mostarskog Zrinjskog, ali i od sarajevskih Sparsa koji se zajedno sa Mostarcima takmiče i u Drugoj ABA ligi.

"Ima tu još jakih ekipa, Sloboda, Kakanj, Široki, Student...nadam se da ćemo niz nepobjedivosti kod kuće zadržati i u ovoj godini. Ostaje i žal zbog poraza u Mostaru od Zrinjskog. Jeste na kraju bilo 11 razlike za njih, ali bili smo u egalu sve vrijeme i šteta što ih nismo iznenadili."

Da li je liga domaćinska ili...

"Ne bih rekao. Zrinjski i Široki imaju po dva poraza i devet pobjeda. Sigurno nisu sve utakmice igrali kod kuće. Sparsi imaju četiri poraza, kao mi i Sloboda. Vogošća i Bratunac po pet. Ne bih da nas okarakterišem kao domaćinsku ekipu, ali ove sezone je bio takav raspored da smo samo četiri utakmice igrali u gostima".

Jedini poraz na svom terenu u 2018. godini Mladost je doživjela u Kupu Republike Srpske. Bolja je bila Student-Igokea.

"Njih smo u prijateljskom duelu savladali sa nekih 30 ili 40 poena razlike. Ali, to je sport i taj dan su bili bolji od nas", zaključio je Goran Sladojević.

Priliku da i 2019. godinu otvore sa pobjedom košarkaši Mladosti će imati već u subotu kada im u goste dolazi Vogošća.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lela

Hajde boga vam,uhvatite se kakva posla.Sport je svijet unazadio.Da sam ja neko sve bi vam zabranila.Otvorila bi fabrike i rudnike i sve bi vas na prisilni rad.Zapoganili ste sve sa kladionicama pa ni omladina nece nista drugo da radi.Nema nama napredka nikad sa vasim sportom.Leziljebovici dabogda morali da sijete psenicu itd.

Aleksandrovac

A pobijedila vas igokeina djeca 98 godiste i mladji u finalu kupa u mrkonjicu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC