• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet tandem: Simonović i Jaka Blažič napadaju ABA ligu!

Autor mondo.rs

Edo Murić, Martin Krampelj, Mirko Mulalić i Saša Zagorac takođe su pojačali ekipu trenera Slavena Rimca, koji je danas zvanično dobio i najveće pojačanje pred start prve "ujedinjene" sezone za klubove iz Zagreba i Ljubljanje.

 Jaka Blažič i Marko Simonović u Cedevita Olimpija Izvor: MN PRESS

Marko Simonović i Jaka Blažić igraće ponovo zajedno, kao tokom sezone 2013/14 u Crvenoj zvezdi.

Posle srpskog, i slovenački reprezentativac potpisao je ugovor sa Cedevita Olimpijom, koja je posle spajanja dva kluba nastavila da se ambiciozno pojačava.

Edo Murić, Martin Krampelj, Mirko Mulalić i Saša Zagorac takođe su pojačali ekipu treneraSlavena Rimca, koji je danas zvanično dobio i najveće pojačanje pred start prve "ujedinjene" sezone za klubove iz Zagreba i Ljubljanje.

Blažič (29) je već nastupao za onu staru Olimpiju od 2011. do 2013, kada je postao Simonovićev (33) saigrač u Crvenoj zvezdi. Stariji je napustio Mali Kalemegdan narednog leta i otišao u Pau Ortez, mlađi ostao još jednu u Beogradu, pa potpisao za Baskoniju za koju je igrao naredne dve i Andoru u kojoj je proveo prošlu sezonu.

ZDRAVO MARE, POZDRAV MARE: MARKO SIMONOVIĆ OTIŠAO IZ CEDEVITA OLIMPIJE

Izvor: MN PRESS


Blažič je sa Crvenom zvezdom osvojio ABA ligu (2015), titulu prvaka Srbije (2015) i dva Kupa Radivoja Koraća (2014, 2015), uz izboren plasman u Top 16 fazu Evrolige u sezoni 2014/15 kada je beležio prosečno 9,1 poen i 2,8 skokova i 1,1 asistenciju.

Najbolju sezonu u karijeri, kada je evroligaška konkurencija u pitanju, Blažič je odigrao u dresu Olimpije. Te 2012/13 beležio je prosečno 12,4 poena, uz 4,1 skok i 1,9 asistencija.

Blažič je bio važan igrač reprezentacije Slovenije tokom pohoda na titulu prvaka Evrope 2017. godine. U sistemu našeg trenera Igora Kokoškova imao je ulogu "bekap" opcije neprikosnovenim Goranu Dragiću i Luki Dončiću, ali je za 13,6 minuta u proseku donossio 6,3, poena, 2,7 skokova i 0,7 asistencija. Klemen Prepelič i on odigrali su neke od odlučujućih uloga u finalu sa Srbijom.

"Lepo je ponovo biti ovde. Srećan sam što sam u Ljubljani posle šest sezona. Nadam se da će osećaj biti samo još bolji kada počne sezona. Lako je potpisati ugovor, ali mnogo je važnije opravdati ga na terenu", rekao je 29-godišnjak, koji je potpisao do 2021.

Cedevita Olimpija nastupaće u "Stožicama" i takmičiti se u Evrokupu, ABA ligi, prvenstvu i Kupu Slovenije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC