• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bolje poraz sa DRIM-TIMOM, nego zlato sa ovim!"

Autor mondo.rs

"Trenutno, Amerikanci pokušavaju da vide sa koliko netalentovanim rosterom mogu da se izvuku. Ili će SAD osvojiti zlato ili...", napisao je američki kolumnista Rodžer Šerman u komentaru otkaza u reprezentaciji SAD.

Već devetorica američkih košarkaša otkazala su nastup na Mundobasketu.

To su Entoni Dejvis, Džejms Harden, Erik Gordon, Bredli Bil, Tobajas Heris, Si Džej Mekolum, Demijan Lilard, Zajon Vilijamson i Kevin Lav, koji su se zahvalili Gregu Popoviću koji je pre toga u razgovoru sa igračima odlučio da "odmori" najveće superstarove.

Ko zna koliko bi ih bilo da su na prvobitni spisak stavljene zvezde poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kevina Durenta, Pola Džordža ili Kavaja Lenarda?

/VERUJEMO: AMERIKANCI NEMAJU DRIM-TIM, ŠANSA ZA SRBIJU/

Amerikanci su već drastično oslabljeni, jasno je da od preostalih 17 imena, među kojima su i "drugopozivci", nema toliko izvrsnih košarkaša, ali niko se ne usuđuje da kaže da i uprkos tome nisu najveći favoriti za osvajanje zlata u Kini...

Novinar "NBC Sportsa" je pre otkaza Lilarda i Lava nazvao Srbiju najvećom pretnjom u borbi za prvo mesto, a sličnog mišljenja je i kolumnista "The Ringera".

Rodžer Šerman je u kolumni posvećenoj reprezentaciji SAD primetio da igraju "u ciklusima", odnosno da na svakih 16 godina "tresnu od pod" na Olimpijskim igrama, što "najavljuje" da će se desiti i u Tokiju 2020, kada naglo počinje da opada interesovanje velikih zvezda.

Amerikancima je zlato izmaklo 1972. godine u Minhenu, pa u Seulu 1988, da bi poslednji put na Igrama kiksnuli 2004. godine u Atini.

/AMERIČKI NOVINAR: MI SMO FAVORITI, ALI SRBIJA JE PRETNJA!/

Izvor: MN PRESS


Najsjajnija odličja znala su da im izmaknu i na svetskim prvenstvima - 1990, 1998. i 2006. godine su bili treći, dok su 2002. pred svojim navijačima u SAD - završili kao šestoplasirani, a vrlo slična stvar dešava se i ove godine kada je otkazao veliki broj igrača...

Šerman primećuje da je od Ol-star igrača ostao samo Kemba Voker, mada može da se desi da se i on povuče, ali da su i pored toga kvalitetniji od svih.

"Dobra vest za SAD jeste da koliko god igrača se povuče i dalje smo glavni favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva. Da, deluje pomalo sramotno da šaljemo igrače osrednjeg kvaliteta iz NBA na SP, ali još samo jedna zemlja može da ima 12 igrača iz NBA u svom timu, a to je Kanada.Srbija deluje kao najveća pretnja našim šansama za osvajanje titule, pošto imaju Nikolu Jokića i jak roster sa igračima koji imaju NBA isustvo. Grčka ima MVP-a Janisa Adetokunba, Francuska najboljeg defanzivca NBA Rudija Gobera i još 11 igrača koji igraju u našoj ligi", napisao je Šerman i dodao:


"Opet, nisam sigran da je to što ovakav tim SAD ima dobre šanse da osvoji Mundobasket - dobra vest (...) Trenutno, Amerikanci pokušavaju da vide sa koliko netalentovanim rosterom mogu da se izvuku. Ili će SAD osvojiti zlato, potvrdivši da je drugi ešalon NBA košarkaša i dalje bolji od svih, ili će to uraditi neko drugi - i onda počinje diskusija o tome umesto da se slavi globalni razvoj sporta".

Šerman poručuje da sasvim razume igrače koji su odbili da igraju za reprezentaciju Sjedinjenih Država pošto se radi o ogromnim ugovorima u NBA, a podsetio je da je nedavno Pol Džordž polomio nogu nastupavši u kampu nacionalnog tima pred SP 2014.

"Koliko god bio patriotski nastrojen, radije bih voleo da vidim da SAD pošalje najbolji tim i izgubi (što se nikad nije desilo) - nego da naš B tim pobedi".

Američki novinar je dodao da ništa nije dosadnije od nezainteresovane dominacije, a da pomenuta koincidencija o ciklusu od 16 godina možda to uopšte nije, nego je u pitanju potpuno drugi sindrom košarkaške reprezentacije.

"Možda nam toliko treba da zvezde zaborave da je moguće izgubiti".

Mi se, za sada, nadamo da će ovoga puta taj ciklus biti malo kraći. Za godinu dana...

OVO JE TRENUTNI SPISAK SAD ZA MUNDOBASKET

Harison Barns (Sakramento)
Dearon Foks (Sakramento)
Andre Dramond (Detroit)
Kajl Lauri (Toronto)
Kris Midlton (Milvoki)
Majls Tarner (Indijana)
Kemba Voker (Boston)
Kajl Kuzma (Lejkers)
Bruk Lopez (Milvoki)
Pol Milsap (Denver)
Donovan Mičel (Juta)
Džejson Tejtum (Boston)
Džejlin Braun (Boston)
Markus Smart (Boston)
Tadijus Jang (Čikago)
Džulijus Rendl (Njujork)
Pi Džej Taker (Hjuston)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC