• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" bez četvrtfinala Eurobasketa

Autor mondo.ba

Juniori Bosne i Hercegovine poraženi su od selekcije Izraela 82:77 (24:20, 19:20, 15:22, 24:15) u petom, posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva B divizije za košarkaše do 18 godina u rumunskom gradu Oradeu.

 BiH izgubila od Izraela 82:77 i ostala bez četvrtfinala EP Izvor: MONDO
...
Izvor: MONDO

  Izabranici selektora Aleksandra Ćikića tako su grupnu fazu završili s tri pobjede, nad Islandom, Norveškom i Luksemburgom, te dva poraza - od Češke i Izraela, te su osvojili treće mjesto u grupi C.

Izraelci su bili za nijansu bolji na otvaranju susreta i uspjeli su prvi period igre riješiti u svoju korist rezultatom 24:20. U drugoj četvrtini smo gledali izjednačenu košarku, a ovaj period je rezultatski pripao bh. selekciji (20:19), ali nedovoljno da bi se napravio rezultatski preokret, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 43:40 za Izrael.

BiH: Dedajić, Huseinspahić 14, Kondić 11, Radak 14, Topolović 19, Arnaut, Haličević, Herenda, Krupalija 12, Maran 7, Mehić, Simanić

Treću četvrtinu su "zmajići" odigrali sjajno i nakon trideset minuta igre imali smo prednost 62:58, te su u posljednji period ušli odlučni da ostvare pobjedu u ovom duelu protiv jedine neporažene ekipe u našoj grupi. Ipak, Izraelci su bili nešto skoncentrisaniji i uspjeli su da rezultat okrenu u svoju korist i slave pobjedu rezultatom 82:77.

Najefikasniji u ekipi BiH bili su Đorđe Topolović sa 19 poena, te Harun Huseinspahić i Deni Radak sa po pet koševa manje.

U nastavku takmičenja boriće se za plasman od devetog do 16. mjesta, dok su dvije prvoplasirane ekipe Izrael i Češka izborili četvrtfinale.

Na Evropskom prvenstvu sutra je slobodan dan, dok u petak mladi bh. košarkaši igraju meč protiv četvrtoplasirane ekipe iz D-grupe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC