• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turci, šta ste ispustili... Ameri čudom do pobjede

Autor mondo.rs

Reprezentacija SAD na volšeban način je izbjegla poraz u meču 2. kola E grupe Mundobasketa. Turska pri vođstvu od jednog poena promašila četiri slobodna bacanja zaredom...

I prije Svjetskog kupa u Kini se moglo naslutiti da su Amerikanci ranjiviji nego ikad u posljednjih desetak godina, a utakmica protiv Turske u utorak to je samo potvrdila.

Iako su nastavili niz pobjeda na velikim takmičenjima, započet u Pekingu 2008. na Olimpijskim igrama, Greg Popovič i njegovi izabranici više se definitivno ne mogu smatrati favoritima za zlato.

Za njih će svaki naredni meč na Mundobasketu, osim onog protiv Japana za kraj prve faze, biti veliko iskušenje.

SAD - Turska poslije produžetka 93:92, slobodnim bacanjima Krisa Midltona dvije sekunde prije kraja!

U regularnom toku rezultat je bio 81:81 (26:21, 21:21, 18:19, 16:20), a Turska je i tada i u dodatnih pet minuta imala pobjedu u džepu.

Na spisak tragičara u sastavu Ufuka Saridže može se uvrstiti nekoliko imena...

Glavna dvojica su Douš Balbaj i Džedi Osman, koji su devet sekundi prije kraja, pri vođstvu od 92:91, promašili po dva slobodna bacanja, nakon što je Majls Tarner izgubio loptu, a Džo Heris napravio nesportski faul.

Džejson Tejtum je zabilježio skok, a Midlton se stuštio ka košu i poslije prekršaja mirno realizovao oba "penala", za pobjedu.

Prije svega toga, minimalno vođstvo Turcima je donio Osman košem i dodatnim bacanjem 50 sekundi pre kraja.

Finiš regularnog toka takođe je bio spektakularan.

Ersan Iljasova je "iz odbojke" 12 sekundi prije kraja pogodio za 81:79. Midlton je promašio trojku, ali su Ameri pokupili loptu i imali još nekoliko sekundi za posljednji šut. Tejtum je fintirao, pa se podigao, a u tom trenutku je Osman neoprezno naletio i faulom mu podario tri slobodna bacanja.

Krilni igrač Boston Seltiksa imao je šansu da donese svom timu pobjedu, ali je promašio drugo od tri bacanja i obezbijedio samo produžetak, u kome su Turci imali "plus pet" (84:89), pa je Kemba Voker pokrenuo seriju SAD od 7:0 (91:89), a Osman sa pomenuta tri poena doveo Tursku nadomak trijumfa (91:92).

Inače, Amerikanci su u 15. minutu imali maksimalnih 15 poena viška - 41:26.

SAD: Midlton 15, Voker 14 (6sk, 7as), Tejtum 11 (11sk, 3as, 4izg), Tarner 11 (9sk), Heris 11 (5sk), Barns 10 (6sk, 5izg), Mičel 9 (4sk, 4as), Smart 5, Lopez 4, Vajt 2, Braun 1.

TURSKA: Iljasova 23 (14sk), Mahmutoglu 18, Korkmaz 16 (4sk), Osman 15 (4as), Vilbekin 12, Šanli 6, Tunčer 2, Balbaj (4sk, 3as), Erden (4sk).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC