• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv iz KSS: Press konferencija Danilovića ANKETA

Autor mondo.rs

Ko će biti Danilovićev prvi izbor za selektora "orlova" uveliko je vruća tema u srpskoj javnosti, a okolnosti nikako neće olakšati odluku predsjedniku KSS.

 Predrag-Danilovic-predsjednik-KSS-konferencija-za-medije-poslije-Svjetskog-prvenstva-u-Kini. Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prvi čovjek srpske košarke, Predrag Danilović (49), obratiće se sportskoj javnosti u utorak od 13 časova na konferenciji za medije zakazanoj po povratku košarkaške reprezentacije sa Svjetskog prvenstva.

I prije polaska na put od Pekinga do Beograda, koji su Vasilije Micić zbog smrti majke i Nikola Jokić iz privatnih razloga "prevalili" dan prije ostatka tima, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije mogao je da prepozna u kojoj mjeri se uveliko govori o potencijalnim nasljednicima selektora Aleksandra Đorđevića (52), koji je odlazak sa klupe "orlova" objavio odmah po završetku posljednjeg meča na Mundobasketu u subotu popodne.

Đorđević je, obrazlažući odluku da se povuče poslije šest uspješnih godina na mjestu selektora reprezentacije, u kojoj je svojevremeno vladao evropskom i svjetskom košarkom u tandemu sa sadašnjim predsjednikom KSS, rekao da nije bilo ni potrebe za razgovorima o produžetku ugovora, "jer je važno da čovjek i trener prepoznaju kada je trenutak da naprave prvi korak".

Iako su pitanja o Đorđevićevim nasljednicima i narednim potezima Saveza izvjesna na "press" konferenciji u "Kući košarke", nije za očekivati da će Danilović govoriti o imenima, a dva su se nekako izdvojila u periodu od selektorove konferencije u Pekingu, do predsjednikovog obraćanja u Beogradu.


To su dvojica Beograđana, Saša Obradović (50) i Igor Kokoškov (47).

Anketa

Ko treba da bude novi selektor Srbije?

  • Igor Kokoškov

    36.69% (51)

  • Nije bitno za kvalifikacije, a za OI - Željko Obradović

    23.74% (33)

  • Saša Obradović

    11.51% (16)

  • Nije bitno za kvalifikacije, a za OI - "Kari" Pešić

    10.79% (15)

  • Dejan Milojević

    3.6% (5)

  • Aleksandar Džikić

    4.32% (6)

  • Milan Gurović

    5.76% (8)

  • Niko od navedenih (napisaću u komentarima)

    3.59% (5)

Ko treba da bude novi selektor Srbije?

Rezultati

U većini medija u Srbiji uveliko je konstatovano da bi Obradović, kao aktuelni trener francuskog Monaka, bio realnije rješenje u ovom trenutku, ali se uglavnom ostavlja prostor za razgovore sa Vlade Divcem oko eventualnog ustupanja Kokoškova, pomoćnog trenera Sakramento Kingsa, za mečeve kvalifikacija za Eurobasket 2021.


Nakon što su učesnici "nokaut" faze na Mundobasketu u Kini odigrali osam utakmica za 15 dana, FIBA je naredne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji organizovala tako da će timovi odigrati šest utakmica za 368 dana, a nijednu u terminima u kojima bi igrači i treneri iz NBA i Evrolige imali pravo nastupa.

* o ovoj temi govorili su Ivan Bogunović i Miloš Jovanović u novoj epizodi podkasta "Šesta lična" *

...
Izvor: YouTube/MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC