• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP "imao" polufinale, Cedevita na krilima Blažiča

Autor mondo.rs

Slovenački tim je morao da igra produžetak ne bi li obezbijedio plasman među četiri najbolja tima, Jaka Blažič pružio blistavu partiju.

 FMP-Cedevita-Olimpija-92-101-ABA-Superkup-cetvrtfinale Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Treći četvrtfinalni okršaj ABA Superkupa donio je mnogo uzbuđenja, pošto je susret FMP-a i Cedevite Olimpije otišao u produžetak. Ekipa iz predgrađa Beograda je imala svoju priliku da u meču u kojem su tokom najvećeg dijela gubili ipak stignu do trijumfa, ali je slovenački tim odbio njihove napade.

CEDEVITA OLIMPIJA - FMP 101:92 (26:20, 19:23, 27:25, 16:20, 13:4)

Viđeno je mnogo uspona i padova u igri oba tima, ali su Panteri na kraju mogli da prođu u polufinale. Cedevita je uglavnom vodila, bolje su i otvorili meč, pa su igrači FMP-a morali da konstantno sustižu prednost protivnika.

Na kraju su u finišu meča, na 36 sekundi pre kraja, imali i dva poena prednosti pri rezultatu 88:86, ali nisu uspjeli da to sačuvaju. Tim iz Ljubljane je meč odveo u produžetak u kojem je bilo očigledno da srpski predstavnik više nema energije.

Otvorili su igrači Cedevite dodatnih pet minuta serijom 6:0, da bi na nešto više od minut i po do kraja Marko Simonović ubacio trojku kojom su stigli do sedam poena prednosti. Tada je postalo jasno koji će tim izboriti plasman u polufinale.

Najbolji u timu Cedevite bio je još jedan bivši igrač Crvene zvezde, Jaka Blažič. On je ubacio 21 poen, da bi mu sa devet skokova i sedam asistencija izmakao dabl-dabl učinak. Kodi Miler Mekintajer je dodao 18 poena, dok je Simonović upisao 17 (50% šut za tri). Boutrajt je slovenačkom sastavu pomogao sa 15 poena i čak osam asistencija.

Za FMP je najefikasniji bio Marko Jeremić sa 17 poena, Stefan Đorđević je ubacio 15, a Stefan Pot je imao 14 poena i 7 asistencija. Dupo Rit je takođe bio dvocifren sa 13, a Marko Pecarski je zabilježio 12 poena i 8 skokova.

Cedevita sada čeka boljeg iz meča Budućnost - Cibona ne bi li saznali ime svog protivnika u subotnjem polufinalu od 20.00. Tri sata ranije na parketu hale "Dražen Petrović" u Zagrebu biće Partizan i Koper Primorska.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC