• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimac pred Partizan: "Potući" ćemo se, pa šta bude

Autor mondo.rs

Trener Cedevita Olimpije kaže da je često učio od Andree Trinkijerija, ali da će pred finale ABA Superkupa potražiti savjet od svog nekadašnjeg saigrača i asistenta.

Partizan - Cedevita Olimpija (20.00, Arena sport 1)!

Za prvi trofej u sezoni boriće se u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović" klubovi iz Beograda i Ljubljane - velikan regionalne i evropske košarke i jedan tek formirani klub, nastao ovog ljeta spajanjem Cedevite i OIimpije.

Ako je klub novi, ne znači da nema iskustva. U redovima "zmajčeka" su dvojica osvajača ABA lige sa Crvenom zvezdom (Marko Simonović i Jaka Blažič), kao i nekoliko učesnika ABA plej-ofa i najvećih međunarodnih takmičenja.

Slaven Rimac (44) prošle sezone je bio trener Cedevite, sa kojom je u polufinalu regionalnog takmičenja ispao od Budućnosti (1:2). U subotu uveče je ubjedljivom pobjedom upravo nad Podgoričanima (103:75), ušao sa svojim timom u finale Superkupa.

Na redu su crno-bijeli, koji su na turniru u Zagrebu imali dan odmora između četvrtfinala i polufinala, dok će Cedevita Olimpija igrati utakmicu treće veče zaredom.

...
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Evo šta je Rimac rekao o večerašnjem duelu...

"Treneri na početku sezone obično vole da pogledaju utakmicu protivnika sa kojim će se sresti kasnije, ali ovog ljeta sam se mnogo bavio svojom ekipom i stvarno nisam gledao ništa od Partizana. Oni su do sada pokazali odličnu formu, cijelo ljeto nisu izgubili nijednu utakmicu, a ovdje su uspjeli da 'prelome' Primorsku, kao izuzetno kvalitetnu ekipu. Dakle, očekuje nas jako dobar protivnik."

Rimac je dodao da izuzetno respektuje Partizan i njegovog stratega Andreu Trinkijerija.

"Od njega sam u nekim situacijama i učio, pitao ga za savjete. Nemam problem nikoga da pitam za savjet... Sada ću zvati Golemog", nasmijao se trener Cedevita Olimpije.

A, "Golemi" je Jurica Golemac, njegov nekadašnji saigrač i jedan od pomoćnika kada je Cibona 2014. u Beogradu trijumfovala na ABA Fajnal foru.

On je sa Primorskom šokirao Crvenu zvezdu, pa vodio protiv Partizana čitavo prvo poluvrijeme, ali prvak Slovenije nije izdržao visok intenzitet igre i u nastavku, tako da su crno-bijeli slavili 91:77 i prošli u finale.

"Pokušaćemo da se spremimo najbolje što možemo. Na spoljnim pozicijama se ne bojim duela sa bilo kim. Kada nam se Majk (Cirbes) uključi u rotaciju, postaće lakše i visokim igračima, gdje sada dosta žrtvujemo Edu Murića. Trenutno smo u manjku sa klasičnim 'peticama', fali nam taj igrač koji bi mogao da odmori Stipanovića... Ali, 'potući' ćemo se s njima, pa ćemo vidjeti šta će biti", izjavio je Rimac, koji čekajući iskusnog nemačkog centra mora da se snalazi - Murića kao nisko krilo koristi na "četvorci", dok mu krilni centar Majkl Hopkins igra drugu "peticu".

Govoreći o trijumfu nad ekipom Budućnosti, ocijenio je da će ekipi mnogo značiti za samopouzdanje.

"Srećan sam kako smo odigrali. I momcima treba da osjete da mogu."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC