• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri čestitao, ali trofeje želi na proljeće

Autor mondo.rs

Trener Partizana pohvalio je timsku igru tokom cijelog turnira u Zagrebu i naglasio da se ekipa odmah okreće početku Evrokupa i gostovanju u Veneciji.

Partizan je počeo novu sezonu osvajanjem ABA Superkupa, koji sam po sebi ne znači previše, ali će značiti ekipi u kojoj ima više novajlija, nego igrača koji su bili tu u junu, za finale plej-ofa domaće Superlige.



"Volim da se borim za trofeje kada se završi zima, ali došli smo, ozbiljno smo igrali, borili smo se... Imali smo duboku rotaciju, od 11 igrača i sve individualne partije su bile u funkciji tima. To je za mene jako važno", izjavio je Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Cedevita Olimpija u finalu je savladana rezultatom 99:77, što znači da pobjeda većim dijelom utakmice nije dolazila u pitanje.

"Čestitam cijeloj ekipi. Imali smo ovdje tri kompletno drugačije utakmice i u svakoj smo uspjeli nešto da dodamo. Zadovoljan sam kako smo večeras odigrali timski u napadu, a malo manje odbranom. Dozvolili smo im da šutiraju trojke 43 odsto i to nije dobro, ali smo ipak držali utakmicu u svojim rukama. Bili smo dovoljno pametni i mirni da ne damo Cedeviti da se vrati".

Trinkijeri je naglasio da Partizan odmah putuje za Veneciju, gdje će se probuditi u ponedjeljak i početi pripreme za prvo kolo Evrokupa.

"Dobro je što sam sve igrače zadržao na manje od 21 minuta na parketu, jer u utorak igramo jako tešku i važnu utakmicu protiv Venecije. Idemo na put već večeras i do decembra ćemo samo da putujemo".

Strateg poraženog finaliste Slaven Rimac, konstatovao je da je Cedevita Olimpija bila hendikepirana činjenicom da joj je ovo bio treći meč u tri dana i da se utoliko više osjetio Partizanov višak igrača u rotaciji.

"Čestitam Partizanu na zasluženo osvojenom Superkupu. U ove tri utakmice su pokazali da su trenutno najbolja ekipa. Žao mi je što im nismo pružili bolji otpor, ali mislim da su nas samljeli energijom. Posebno bodu oči njihova 34 poena u drugoj četvrtini", izjavio je Rimac i dodao.

"Bili smo previše frustrirani nekim sitnicama, ali to je i logično i više se osjeti kada je čovjek umoran. Nismo uspjeli da se povežemo i da im ozbiljnije priprijetimo. Prilazili smo par puta na osam razlike, ali Partizan je uvijek znao da nam odgovori. Dobro je što smo igrali protiv ekipe na ovako visokom nivou, jer to je ono što će nas čekati u Evrokupu i u ABA ligi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC