• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac lomio, a Veličković slomio Turke!

Autor mondo.rs

Tofaš je bio nezgodan rival, ali je Trinkijerijev tim na vrijeme "stegao" odbranu i pobijedio uz energiju 10.000 navijača.

 Evrokup Partizan Tofaš Izvor: MN PRESS

Nije bilo lako, ali nije bilo ni drame!

Partizan - Tofaš 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)

Na premijeri crno-bijelih pred domaćim navijačima, turski Tofaš je bolje počeo, vodio i 14 poena (29:15), ali je Andrea Trinkijeri imao ipak jače adute!

Na terenu, to su bili odlični Rade Zagorac, koji je sa 26 poena smanjivao minus gostiju, pouzdani Novica Veličković (15), koji je u najvažnijim trenucima rutinski rješavao situacije u reketu i takođe zapaženi Tori Volden, koji je vodio igru i sa 12 poena i sedam asistencija gurao tim ka trijumfu.

Na tribinama, Partizanova snaga bila je u grlima 9.854 navijača, koji su napravili sjajan ambijent i u nekoliko trenutaka podsjetili na dane velikih evropskih pobjeda crno-bijelih u Štark areni, novom domu Trinkijerijevog tima.

Izvor: MN PRESS


Italijanski stručnjak bio je ljut na startu meča, a nasmijan na kraju. Njegov tim se izborio sa odličnim šuterima gostiju poput Di-Džeja Vajta, Tarika Filipa (po 16 poena) i Metom Lodžeskim (14), ali i sa snažnim, dominantnim centrom Devinom Vilijamsom (18 poena), koji je ovog puta Beogradu pokazao pravo lice, za razliku od prošlosezonskih gostovanja u dresu Budućnosti.

Izvor: MN PRESS


Dok je meč odmicao, crno-bijeli su nalazili rješenja i za "unutrašnju" i za "spoljnu" igru rivala, pa su uz sve glasniju podršku navijača potvrdili prošlonedjeljni brejk u Veneciji i ostvarili drugu pobjedu u Evrokupu.

"Mi smo tim, iz kojeg iskaču pojedinci. Večeras sam to bio ja, ali bio je i Jaramaz i ostali", rekao je Zagorac poslije meča u kojem je u najvažnijim trenucima bio tu da preuzme odgovornost, pogodi trojku (4/7 za tri), realizuje kontru ili da odigra dobru odbranu, koja je budila halu kao i pogoci crno-bijelih.

Veoma dobar početak sezone za njega, kao i za čitav Partizanov tim, koji je i večeras nastupio bez pomoći krilnog centra Rašona Tomasa.

On je dobio udarac u duelu protiv Venecije i zato je prošlog vikenda "preskočio" gostovanje Igokei, kao i večerašnji meč.

Partizan: Volden 12 (4/5 za tri, 7 as), Zagorac 26 (4/7 za tri, 5 sk), Pejdž, Gordić 12, Parahovski 6, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 15 (7 sk, 4 as), Birčević 3, Janković 2, Pejners 3, Mozli 6.

Tofaš: Mustafa, Durmaz 5, Aksu, Ugurlu 7, Ermiš 2, Tuna, Vajt 16 (4/7 za tri), Satir, Filip 16 (6 sk, 8 as), Lodžeski 14, Vilijams 18, Jašar 2.

Tok utakmice pogledajte OVDJE.

Rezultati 2. kola Evrokupa

Grupa B

Partizan - Tofaš 93:80

u srijedu

Lokomotiva - Venecija 19.00
Limož - Ritas 20.45

Tabela: Partizan 2-0, Ritas 1-0, Tofaš 1-1, Venecija 0-1, Lokomotiva Kubanj 0-1, Limož 0-1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC