• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkjeri: Neću o Radetu, Novica malo "poludio"

"Ovo je njegovo veče, neka uživa", rekao je trener Partizana upitan za nastup Radeta Zagorca, strijelca 26 poena u pobjedi nad Tofašom.

 Partizan-Tofas-93-80-izjava-Andrea-Trinkjeri-Evrokup-2019-20 Izvor: MN PRESS

"Volio bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao, ali lagao bih vas", rekao je Andrea Trinkjeri večeras oko 22 časa u medija centru "Beogradske arene", zastao i dodao:

"Bila je teža".

Otprilike u to vrijeme njegova ekipa razgovarala je sa reporterima u svlačionici i upoređivala atmosferu u "Areni" sa onom iz "Pionira", a sastav Tofaša čekao trenera Orhuna Enea da, poslije "press" konferencije, održi i kratak sastanak pred polazak na aerodrom i let nazad u Bursu.

To je, tokom pripremnog perioda i prvih pet utakmica u sezoni 2019/20 uglavnom bila rutina crno-bijelih i italijanskog stručnjaka, koji će poslije teško izvojevane pobjede na premijeri pred beogradskom publikom ponovo povesti ekipu na put u Sloveniju i Litvaniju.

"Na putu smo 25 dana, ovo je bila prva utakmica kod kuće i zagrcnuli smo se", sumirao je Trinkjeri rastrzanu igru u prvom poluvremenu.

"Kasnili smo na sve, na šut, na skok, na blok. Njihova odbrana i postavljanje nas je ubilo. Mogli smo da padnemo, ali nismo, uzvratili smo u drugom poluvremenu i promijenili utakmicu. Odigrali smo dvije dobre četvrtine, mislim da smo na kraju, ako sagledamo sve, zaslužili da pobijedimo večeras", govorio je u dahu i aodao:

"Sve je bilo novo, emocije... Ali, prvo poluvrijeme je bilo katastrofa".

Poslije kraće pauze, ipak, prihvatio je da nije bilo lako igrati večeras u dvorani kapaciteta 25.000 mjesta.

"OK, bilo je novo za sve, za igrače, za navijače, za trenere... Sve je bilo novo, veliko, teško. Pitao sam ekipu danas, jer sam osjećao da bi moglo da bude ovako, možemo li da dobijemo utakmicu po svaku cijenu, samo da dobijemo", rekao je 50-godišnjak iz Milana na startu svoje prve pune sezone na klupi Partizana.

"Nije bilo važno kako, ali je bilo važno da dobijemo ovu utakmicu i da vežemo na onu u Veneciji. Nisam bio koncentrisan na kvalitet, već samo na važnost", rekao je i našalio se:

"Baš su me poslušali".

Upitan za izostanak Rašona Tomasa, rekao je...

"Ništa ozbiljno, ali oktobar je... Puno je utakmica. Želim da ne reskiram previše, ima malu povredu na kvadricepsu, ide na bolje, ali sam mislio da nije pametno da igra. Znao sam da su nam važne stvari koje radi za nas, dosta toga dobijamo, ali imao sam sreće da dobijemo i bez njega", izjavio je Trinkjeri, poslije čega je zamoljen da prokomentariše igru Radeta Zagorca, strijelca 26 poena.

"Ja ću pričati o Radetu kad bude loše igrao. Danas neka uživa. Ja ću ga podržati ne kada bude dao 26 poena, nego kad lopta ne bude željela da uđe. Danas je njegovo veče", slegao je ramenima Trinkjeri, koji je bodrio i hrabrio Zagorca i prošle sezone, dok se krilni košarkaš mučio i sa povredama i sa formom i sa samopouzdanjem.

Novici Veličkoviću, međutim, kapitenu koji je u pobjedi nad Igokeom za vikend proslavio 33. rođendan, nije manjkalo samopouzdanja. Naprotiv!

"Iz frižidera smo ga izvadili, zagrijali u Laktašima, pripremili za utakmicu... Novica je primjer šta znači glava, košarkaška glava. Kako se priprema, kako se igra, kako se ponaša", govorio je Trinkjeri o, uz Zagorca, najvažnijem akteru pobjede nad turskim klubom, koja je "Parni valjak" pogurala na čelo Grupe B sa skorom 2-0 pred gostovanje Ritasu.

"Malo je poludio na kraju, pa je bio kreativan u odbrani, a kod nas ne može da se bude kreativan u odbrani, već samo u napadu. Izmislio je par rotacija, pa sam se naljutio.. uh", klimao je glavom italijanski stručnjak na svom već prepoznatljivom srpsko-hrvatskom.

O strancima...

"Kori je jako dobro odigrao, Vili je dobio udarac u Laktašima u leđa pa nije dva dana trenirao, ali on je koristan igrač. Možda nije najtalentovaniji, ali je koristan igrač", rekao je i pomenuo još jednog, kako smatra, važnog igrača za ekipu.

"I Nikola Janković. Poslije velike utakmice u Laktašima nedostajao mu je samo koš. Biće veliki i on", nadovezao se Trinkjeri.

Crno-bijele u 3. kolu ABA lige očekuje gostovanje Primorskoj u subotu, u reprizi polufinala ABA superkupa u Zagrebu, pa još jedno gostovanje, narednog utorka ekipi Ritasa u 3. rundi Evrokupa.

Tek tada, Trinkjeri će vratiti ekipu u prestonicu na jedan od derbija regionalne lige ove sezone sa Mornarom iz Bara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC