• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kristališu se uloge, mentalno smo jaki!"

Autor mondo.rs

Bio je najbolji igrač crno-bijelih u Štark areni, a poslije meča sa Tofašem je govorio o podjeli uloga u timu.

 Rade-Zagorac-heroj-pobjede-Partizan-Tofas-Mentalno-smo-jaki Izvor: MN PRESS

Novica Veličković je bio izuzetno inspirisan i efikasan, Kori Volden je unosio mir i razigravao Partizan, ali je heroj drugog trijumfa crno-bijelih u Evrokupu definitivno bio Rade Zagorac.

Jedan od Partizanovih starosjedilaca potvrdio je da je dočekao početak sezone u odličnoj formi, na koju nije uticala ni povreda leđa, koju je zadobio tokom ABA Superkupa.

U duelu protiv Tofaša, u prvom meču sezone pred crno-bijelim tribinama Štark arene, Zagorac je ubacio 26 poena, uz pet skokova i bio je uvijek tu kada je bilo teško.

I kada je turski tim imao 14 poena prednosti i kada se ta razlika topila i istopila, "Zagor" nije bežao od odgovornosti, već je uzimao loptu i pogađao.

"Zadovoljni smo, jer je u principu dosta toga stalo u jednu utakmicu. Bilo je dosta nekih amplituda, za koje ćemo se sa progresom sezone truditi da ih bude što manje. Ovo je dobar pokazatelj da nismo mekani, prije svega mentalno. I pored minusa, bili smo svjesni da je većina šuteva koje su ubacivali plod njihovog kvaliteta i sreće, a da je pritom bila prisutna naša dobra odbrana", izjavio je on novinarima u svlačionici.

Tofaš je odigrao veoma dobro u prvom dijelu, bio je izuzetno precizan, a na prednost je otišao sa dostižnijom razlikom od maksimalnih 14 poena. Skor na pauzi bio je 45:49.

"Ohrabrivali smo se međusobno, držali timski duh i kada smo uprkos svemu tome bili na 'minus 4' na poluvremenu, bili smo svjesni da podizanjem nivoa odbrane neće moći da izdrže cijelu utakmicu".

Upitan za svoju igru, Zagorac je ostao skroman.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao, već se kristališu uloge u ekipi, manje-više. Iako je rana faza sezone, neke stvari su se posložile. Imamo ljude koji su zaduženi za različite role. U drugom poluvremenu je to bio Kori (Volden). Fantastično je razigravao u odsudnim trenucima. Bilo je napadački raspoloženih i ta raznovrsnost je jako dobra za našu ekipu".

...
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Naredni meč crno-bijeli će igrati u subotu, protiv Primorske u Sloveniji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC