• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprijatne scene, pad Fenera i Zvezdin povratak

Autor mondo.rs

U večeri započetoj vrijeđanjem Nikole Kalinića, a završenoj velikim trijumfom srpskog tima, crveno-bijeli su pokazali da imaju štof kojim su krojili najveće uspjehe.

 Crvena-zvezda-Fenerbahce-68-56-Delije-vrijedjale-Kalinica-Crvena-zvezda-igra-odbranu-kao-nekad Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se vratila Evroligi, ali i sebi.

U velikoj pobjedi protiv Fenerbahčea, 17.000 navijača vidjelo je crveno-bijele kako obaraju favorita iz Turske i osjetilo slatki miris velikog uspjeha. Taj miris podsjetio ih je na ne tako davne dane, u kojima je Zvezda igrala Top 8 i bila ekipa koja je u nizu obarala sve evropske velikane.

Zaštitni znak tih evroligaških uzleta crveno-bijelih pod vođstvom Dejana Radonjića bila je čvrsta odbrana. Ona je bila Zvezdino najpouzdanije oružje, kojim je slamala i mljela protivnike.

Prošle noći, Tomićev tim pokazao je da je vratio tu defanzivnu snagu na Mali Kalemegdan.

Fenerbahče je bio ukroćen, "zaključan" i sveden na samo 56 poena, što jeste podvig za primjer i za najavu dobre Zvezdine sezone, tokom koje bi Štark arena očigledno mogla da postane čvrsta crveno-bijela tvrđava.

Čvrsta kao nekad, kada je temelje te tvrđave postavljao i Nikola Kalinić.

Izvor: MN PRESS

Nije bilo prijatno biti u hali u kojoj Delije vrijeđaju, zvižde i ružno skandiraju bivšem, zaslužnom igraču Crvene zvezde, dok ostatak dvorane na to zviždi.

Koliko god bila velika pobjeda, ti trenuci su takođe obilježili noć i ostavili gorak ukus onima koji su došli u dvoranu samo zbog košarke, da vide kako pada Fener i da ne razmišljaju o Kalinićevom stavu o Kosovu.

Komentarišući osjetljivu temu, jedan od najvažnijih igrača Zvezdinog uspona na ovdašnje vrhove stao je na žulj dijelu navijača, jasno određenom po tom pitanju.

Rekao je svoje, a težinu izrečenog i uopšte upliva u tu tematiku neizbježno je osjetio tokom uvreda, psovki, zvižduka, povika "Mustafo"...

Bilo je neprijatno tokom meča, a i u tunelu za ekipe, gdje je Kalinić bez riječi prošao pred novinarima, na putu ka izlazu.

Dok je Fenerov tim napuštao Arenu, Zvezdini košarkaši uveliko su bili van hale, jer su krenuli na kratak i zasluženi odmor do ABA derbija protiv Budućnosti u nedjelju.

Sa skorom 1-1, sa velikim skalpom u ruci i pojačanim samopouzdanjem, oni su već u trećoj takmičarskoj utakmici sezone dobili potvrdu da je to što rade dobro.

Tomićeve "pogođene" petorke, čvrsta kontrola rezultata, veliki doprinos klupe, "iks faktor" rola Mohameda Fajea, sjajnog debitanta u 35. godini... Sve to biće razlozi da navijači i u narednim mečevima dolaze u "osvježenu", modernizovanu Arenu, gdje će ih čekati još velikih utakmica.

Izvor: MN PRESS

U narednih mjesec dana, Zvezda će ugostiti Barselonu, Himki i Real Madrid, a gostovaće Makabiju i Efesu. Serija mečeva protiv velikih biće šansa da se crveno-bijeli odmah izmjere sa teškašima i da glasno najave da trka za Top 8 neće proći bez njih.

Utakmica protiv Fenera pokazala je da su crveno-bijeli krenuli dobrim putem.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC