• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Cedevita Olimpija je na 2-0: Mekinajter je motor

Autor mondo.rs

Još jedna pobeda ekipe iz glavnog grada Slovenije, za perfektan učinak u prva dva kola.

Na "jadranskoj" premijeri u Stožicama", ekipa Slavena Rimca opravdala je ulogu velikog favorita protiv šampiona Hrvatske.

Cedevita Olimpija - Cibona 79:70 (21:14, 21:17, 15:17, 22:22)

Energični plejmejker Kodi Miler-Mekintajer bio je najbolji igrač domaćih i sa 24 poena i šest asistencija presudno je uticao na to da "zeleni" ni u jednom trenutku ne ispuste kontrolu.

Gosti su se borili do kraja, poslednji put zapretili četiri minuta pre kraja, poenima Matica Rebeca posle greške Andrije Stipanovića (za 70:65), ali je tada u prvi plan istupio srpski internacionalac Marko Simonović.

Doskorašnji reprezentativac naše zemlje iskoristio je u finišu važna slobodna bacanja, pa ubacio i trojku, da definitivno slomi otpor gostiju hicem za 77:68.

Simonović je završio meč sa osam ubačenih poena, u večeri u kojoj je krajem druge i treće četvrtine prednost domaćih iznosila po 13 poena.

Posle pobeda protiv Mege i Cibone, Cedevita Olimpija imaće šansu da produži trijumfalni niz u sledećem kolu, na gostovanju Igokei. Potom će u "Stožice" doći Partizan, na jedan od jadranskih derbija.

Sa druge strane, šampion Hrvatske je doživeo drugi ovosezonski poraz u ABA ligi, jer je u prvom kolu poražen na svom terenu u duelu protiv Mornara (88:92). Zagrepčani će u sledećem kolu u svojoj dvorani ugostiti FMP, još jedan tim koji ima dve pobede.

Cedevita Olimpija: Krušlin, Boatrajt 10, Krampelj, Hopkins 5, Vujačić, Murić 5, Mulalić 6, Miler-Mekintajer 24 (6 as), Blažič 12, Stipanović 5 (12 sk), Simonović 8, Cirbes 4.

Cibona: Ret 2, Bilinovac 10, Rebec 4 (9 as), Bundović 1, Vucić 17, Kovač, Novačić 4, Prkačin 7, Rozić 6, Ljubičić 2, Gibson 14, Ramljak 3.

Pročitajte sve rezultate 2. kola ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC