• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Barsa-ukrotila-Zvezdinu-energiju-Za-skalp-lidera-potrebno-je-vise
 Barsa-ukrotila-Zvezdinu-energiju-Za-skalp-lidera-potrebno-je-vise

Barsa "ukrotila" Zvezdinu energiju: Za skalp lidera potrebno je više!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je dugo vodila i parirala Barseloni, ali kada su košarkaši Andrije Gavrilovića ostali bez energije u odbrani - u meč su se uključili Nikola Mirotić i Kajl Kjurik i odveli svoju ekipu do četvrtog trijumfa.

 Barsa-ukrotila-Zvezdinu-energiju-Za-skalp-lidera-potrebno-je-vise Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts nije uspela da prekine loš niz!

Posle sporazumnog rastanka s Milanom Tomićem početkom ove nedelje čekala se reakcija košarkaša crveno-belih u "Pioniru" protiv Barselone, energijom su "lomili" rivala gotovo dve i po četvrtine, ali su potom ostali bez rešenja u napadu...

Nikola Mirotić, Brendon Dejvis i Kajl Kjurik su podigli nivo svoje igre, Zvezda se mučila u odsustvu Lorenca Brauna (imao četiri faula), pa tako nije imala dovoljno daha za lidera Evrolige.

CRVENA ZVEZDA - BARSELONA 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16)

Dobra odbrana "na lopti" i solidne "role" Simanića i Odža donele su Crvenoj zvezdi dobar početak utakmice, priključio im se i Dženkins na koga je "Pionir" navikao da donosi energiju, međutim polako se Barselona dizala i do poluvremena je uspela da "otopi" prednost.

Barsa je dobrim segmentima svojih najplaćenijih igrača, i uz sve probleme Zvezde u napadu pošto u timu Andrije Gavrilovića nije bilo raspoloženog pojedinca, početkom poslednjeg kvartala uspela da ode i na maksimalnih +15, ali je domaćin iskoristio podršku "Pionira" i još jednom se uključio u utakmicu, donevši bar na kratko neizvesnost u krajnji ishod.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Džejms Gist sa 10 poena, i čak šest izgubljenih lopti, dok su po osam postigli Simanić, Faje i Dobrić.

Davidovac i Odžo su pomogli sa po sedam poena, i po četiri uhvaćene lopte, dok su poen manje zabeležili Lorenco Braun i Stratos Perperoglu, čiji sin je bio na tribinama i na simpatičan način je pratio utakmicu - s knjigom u ruci!

Važan detalj je i povratak Ognjena Kuzmića na parket, prvi put ove sezone od saobraćajne nesreće, a upisao se sa dva poena.

S druge strane u timu Karija Pešića dominirao je Nikola Mirotić sa 21 poenom i šest skokova, dok su odlični bili i Kajk Kjurik sa 15 i Brendon Dejvi sa 14. Daleko iza njih bio je Adam Hanga sa 8, odnosno Kori Higins sa pet.

Šampionu ABA Lige sledi meč sa Megom na "Jadranu", a potom gostovanje Efesu, gde će probati da poprave trenutni skor u Evroligi koji glasi 1-3.

Autor mondo.rs
23:04

40' - Kraj! Pobeda Barselone 73:65!

22:59

39' [64:71] - Gist!

Pogađa trojku iskusni Amerikanac i smanjuje na jednocifrenu razliku, tako da Svetislav Pešić mora da traži tajm-aut na minut i po do kraja.

22:52

38' [58:71] - Tajm-aut Gavrilović

Taman kada se Zvezda probudi usledi dobra reakcija Barselone koja sada kažnjava njihove propuste u odbrani. Nije pomogao prvi, pa se trener Zvezde nada da će drugi razgovor sa igračima. Prelako primaju poene...

22:49

36' [57:67] - Mirotić...

Taman kada se Zvezda uključila poenima Davidovca i Gista na drugoj strani se snašao lukavi Mirotić i postigao svoj 17. poen na meču.

22:45

35' [53:65] - Pet minuta do kraja

Ognjen Dobrić se lepo snašao pod košem Barselone, a onda je faulirao Adama Hangu. Taman kada se mislilo da Zvezda može da se uključi, faul Odža u napadu, zbog čega ga izvodi iz igre Andrija Gavrilović.

22:40

33' [49:64] - Šmits

Još jedna trojka za Barselonu, sada već ozbiljna razlika. Blokira Muhamed Faje centra Anta Tomića za "energiju", ostalo je još dovoljno vremena do kraja.

22:38

31' [49:61] - Plus 12!

Najveća razlika za goste do sada, posle dva sjajna poteza Anta Tomića, bez ritma je Zvezda čak iako se na teren vratio Lorenco Braun koji ima četiri lične.

Izvor: MN PRESS

22:35

30' [49:57] - Kjurik!

Još jedna "nemoguća" trojka Amerikanca, probao je da uzvrati Dženkins, ali bio je kratak. Barselona ima +8 pred poslednju deonicu.

22:33

29' [48:54] - Faje!

Sjajno se snašao Senegalac i iz "odbojke" ubacio loptu u koš, međutim sviran je odmah faul i Kajl Kjurik je uzvratio s dva poena na drugoj strani sa linije za slobodna bacanja. Potom i poeni za Barsu u kontri...

22:27

28' [45:50] - Nesportska!

Većale su sudije i odlučile da "duži" kontakt Dejvisa i Fajea okarakterišu kao nesportsku, pa Barselona odlazi na najveću prednost do sada.

Čarls Dženkins je potom ukrao loptu i mogao da donese poene u kontri, ali pametno to "seku" faulom igrači Barselone. Tek jedan "penal" je pogodio Amerikanac, dugo Zvezda bez poena iz igre.

22:24

27' [44:48] - U seriji je Barsa!

Dejvis je "namestio" ruku dok Zvezda ima problema u organizaciji napada, a sada već nemaju sreće sa šutem spolja.

22:21

26' [44:46] - Izjednačenje! I vodi Barsa...

Izuzetno lepo se snašao Boriša Simanić, ali potom pet brzih poena Barselone. Prvo je sjajni Kjurik pogodio trojku, probao je da uzvrati Faje, međutim njegov šut je ostao na košu. Nikola Mirotić postiže nove poene u sledećem napadu i Barselona vodi...

Morao je da pozove tajm-aut Gavrilović.

CRVENA ZVEZDA vs BARCELONA Beograd, 24.10.2019. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Barselona xyz
Izvor: MN PRESS

22:17

25' [42:41] - Dejvis igra sjajno...

Doskorašnji član Žalgirisa ima već 10 poena, a Nikola Mirotić koristi kontakt sa Borišom Simanićem i "tera" Zvezdu u bonus. Pogodio je jedno slobodno, a onda iskoristio veliku grešku Čovića.

22:12

22' [42:35] Braun!

Sjajan prodor Lorenca Brauna koji se "prošetao" kroz odbranu Barselone. Zbog toga Svetislav Pešić opet mora da traži tajm-aut.

22:10

21' [38:35] - Odžo!

Odlično počinje drugo poluvreme sjajni centar i dolazi do sedmog poena. Pre toga su Delije skandirale Nikoli Mirotiću zbog njegovog humanitarnog rada.

22:04

Oduševio nas je sin Stratosa Perperoglua!

Naš reporter je primetio Perperoglua "mlađeg" pošto je jedini od klinaca na tribinama imao knjigu kod sebe... Pogledajte kako prati utakmicu!

Izvor: MN PRESS

21:53

20' [36:33] - Hanga! Trojka! Poluvreme!

Šteta za Zvezdu!

Imali su +13 igrači Crvene zvezde, ali do prve pauze Barselona je smanjila na tek tri poena razlike. Za kraj je Adam Hanga postigao važnu trojku, tako da će Katalonci biti i te kako zadovoljni rezultatom posle ovakve partije...

21:51

20' [36:30] - Dejvis!

Veliko iskustvo Brauna koji u padu uspeva da pogodi uz faul.

21:45

18' [33:27] - Mirotić

Uključio se u meč, postigao je već 12 poena, pa je "istopljeno" +13 Zvezde.

21:42

18' [33:25] - Faje!

Nije pogodio kada je bio "sam" u dvorani pre nekoliko minuta, ali jeste sada za +13 Zvezde. Odmah odgovara Mirotić istom merom, pa još jednom dvojkom za tajm-aut koji je morao da pozove Gavrilović.

21:40

16' [30:20] - Kuzmić!

Dug dug napad Zvezde, činilo se da Čović nema rešenje, a onda je u poslednjem trenutku dodao za Kuzmića koji PRVI ŠUT ove sezone rešava poenima.

Izvor: MN PRESS

21:38

15' - APLAUZ!

Ognjen Kuzmić beleži prve minute na parketu ove sezone posle teške saobraćajne nesreće pre oko tri meseca. Sa tribina se čuje njegovo ime, a za to vreme se u strelce upisuje i Dejan Davidovac koji se jako lepo snašao u reketu...

21:37

15' [26:20] - Higins je prebrz...

Na prvom koraku je ostvario prednost i položio u koš, ali Perperoglu je raspoložen i večeras.

21:34

13' [24:18] - Stratos!

Neverovatna požrtvovanost svih igrača u odbrani, sada i Stratos Perperoglu krade loptu i polaže u kontri, ponovo je primoran Pešić da zove svoje igrače na klupu!

21:33

12' [22:18] - Rafal!

Nagradio se Ognjen Dobrić i oprobao šut za tri poena i pogodio identično kao Kajl Kjurik koji sekund pre, ali potom uzvraća Kori Higins.

Džejms Gist pokazuje da i on ima šut za tri u svom arsenalu!

21:30

12' [16:15] - Kjurik!

Prva trojka za njega i Barselonu na ovom meču...

Opet je to bila odlična odbrana Dobrića, bio je blizu Amerikanca, pitanje je da li je i video koš kada je "izbacio" loptu, ali je ona nekako završila u košu.

21:25

10' [16:12] - Kjurik, pa Stratos!

Odličnu odbranu odigrao je Ognjen Dobrić, ali je neverovatan Kjurik... Podjednako neverovatan je i iskusni Stratos Perperoglu koji pogađa na drugoj strani.

Čović je probao da pogodi za tri za kraj četvrtine, ali je bio "kratak".

Izvor: MN PRESS

21:22

8' - Sreća!

Udvojen je bio Tomić, snašao se i doturio loptu do saigrača, videli smo zakucavanje, ali isteklo je vreme. Na drugoj strani šut Fajea za tri i - ništa.

21:19

8' [14:9] - Dženkins!

Sjajna "krađa" lopte Kjuriku i potom lagano polaganje u koš Barselone, ali onda veliko slavlje koje je nateralo i Svetislava Pešića da pozove tajm-aut. Ogromnu energiju imaju košarkaši Crvene zvezde i to publika prati!

21:15

Problemi za Dejvisa

Ostao je košarkaš Barselone na parketu i tražio je pomoć medicinskog tima, mora na klupu, a menja ga Ante Tomić.

21:12

6' [12:6] - Simanić!

Odličan početak mladog košarkaša. Sa pozicije odakle je već pogodio dvojku, sada je bio korak dalje, pogodio je za tri i doveo "Pionir" u ekstazu!

21:09

5' [9:6] - Šteta!

Umorio se Odžo od jakog ritma, pogodio je pored njega Brendon Dejvis. Ušao je potom i Džejms Gist u igru, a malo je falilo da ukrade i loptu...

21:03

3' [6:4] Igra se brzo!

Nikola Mirotić "popravlja" svog saigrača, ali Majkl Odžo je odlično počeo meč, pogađa i centar Zvezde sa poludistance.

21:02

[4:2] 1' - Počelo je!

Sjajna atmosfera u Pioniru, karakteristična za mečeve Evrolige, prvi napad je imala Barselona, a prvo vođstvo ima Zvezda - duga dvojka Boriše Simanića.

Odgovara Adam Hanga, pa kucanje Odža!

20:59

Igrači su na terenu...

Aplauzi za Nikolu Mirotića, poznatog kao velikog humanitarca, nedavno je ponovo pomogao jednoj srpskoj porodici.

20:46

Ovacije Kariju!

Kada se legendarni trener Svetislav Pešić pojavio u hali usledio je gromoglasan aplauz navijača koji poštuju čuvenog stručnjaka, jedno vreme i trenera Crvene zvezde.

20:40

Pa za igrače Barselone...

20:39

Pogledajte doček sa izgrače Zvezde...

20:36

Kuzmić je u timu!

Povratnik u redove Crvene zvezde, koji je tokom leta imao tešku saobraćajnu nesreću, prvi put ove sezone biće u timu crveno-belih i to protiv Barselone. Publika je aplauzima dočekala sjajnog centra...

U timu su i Gist i Simanić, dok nema Berona

Zvezda: Čovič, L. Braun, Dobrić, Lazić, Dženkins, Davidovac, Perperoglu, Faje, Simanić, Gist, Kuzmić, Odžo.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

20:17

Igrači se zagrevaju!

Barselona je na svoj nalog na Twitteru okačila snimak sa zagrevanja. 

Pogledajte kako je trenutno u "Pioniru" na 45 minuta do meča.

19:38

Jedno je sigurno - Gist se danas super oseća

Jutro pre utakmice Džejms Gist je nasmejan otišao na trening. I to je dobar nagoveštaj za navijače Zvezde posle njegove povrede.



19:35

Da li će Gist igrati? Tu mu je dres...

Zvezdin centar Džejms Gist doživeo je povredu prepone na startu gostovanja Makabiju prošle nedelje i zato je te večeri igrao samo nekolko minuta. Potom je preskočio duel protiv Krke i nije uspeo da do srede odradi pun trening sa saigračima.

Da li će večeras igrati? Za sada je neizvesno, ali je njegov dres spreman i zakačen u svlačionici "Pionira", na njegovom mestu.

19:30

Poseban doček za Mirotića: Ikona za humanitarca

Nikola Mirotić, najveća zvezda Barselone, godinama pomaže ugroženima iz ovih krajeva, a često sarađuje sa organizacijom "Srbi za Srbe". Nedavno je jednoj porodici iz Sjenice sa 30.000 pomogao da se skući i pokazao da je veliki humanitarac.

Ta organizacija priredila mu je poseban doček pre ove utakmice i poklonila mu ikonu Svetog Vasilija Ostroškog. Pročitajte više o tome.

Izvor: MN PRESS

18:47

Zanimljivost: Isti sudija kao 2017.

Interesantno je da će sudijsku trojku večeras predvoditi Oleg Latiševs, arbitar koji je vodio i prethodni meč Zvezde i Barselone u "Pioniru", u jesen 2017. godine. Crveno-beli su tada pobedili 90:82.

Letonac je te sezone sudio u Beogradu i u finalu Fajnal-fora, Real Madrid - Fenerbahče.

Oleg Latiševs na utakmici Zvezda - Barselona 20. oktobra 2017.
Izvor: MN PRESS



18:42

Barselona je sletela u Beograd u sredu uveče

18:35

Svetislav Pešić: "Vidim se u Zvezdi"

Svetislav Pešić sedeo je dva puta na klupi Zvezde, u sezonama 2008/09 i 2011/12. U razgovoru za "Sportski žurnal", on je u četvrtak izjavio da vidi i svoj udeo u uspesima crveno-belih prethodnih godina.

"Kada sam bio u Crvenoj zvezdi, mnogo dana i sati sam proveo u Pioniru. Imao sam pored sebe momke koji su želeli da napreduju. Igrače koji su svakoga dana kupili moje znanje i iskustvo. Meni je to bilo ogromno zadovoljstvo. Kada gledam kako se Crvena zvezda razvija kao klub, ekipa i jedan sistem na kraju krajeva, vidim pomalo i sebe u svemu tome. Ne mislim sada na neke zasluge, već mi je drago da sam bio deo tog projekta, još na samom početku", rekao je trofejni stručnjak.

18:14

Barsa je u četvrtak ujutru trenirala u "Pioniru"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije