• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 To je ta ENERGIJA: Zvezda RAZBIJALA Himki u Pioniru, meč karijere Simanića!
 To je ta ENERGIJA: Zvezda RAZBIJALA Himki u Pioniru, meč karijere Simanića!

To je ta ENERGIJA: Zvezda RAZBIJALA Himki u Pioniru, meč karijere Simanića!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda mts prekinula je lošu seriju u Evroligi nanevši ubedljiv poraz Himkiju, koji je do ovog kola imao tek jedan poraz. Odlučile trojke Simanića, Perperoglua i Berona!

 To je ta ENERGIJA: Zvezda RAZBIJALA Himki u Pioniru, meč karijere Simanića! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts se vratila na prvi put!

Šampion naše zemlje i ABA Lige "digao" se posle tri uzastopna poraza u Evroligi i pred svojim navijačima u "Pioniru" deklasirao je Himki - ekipu koja je do ovog kola imala "suprotan" učinak od njih (4-1) - u možda i poslednjoj utakmici Andrije Gavrilovića kao "vršioca dužnosti" trenera, pošto je Milan Gurović meč pratio u društvu Nebojše Čovića.

Zvezda je odigrala najbolji meč ove sezone, nije imala većih padova u energiji, a prelomile su trojke Boriše Simanića (4/7), Bilija Berona (3/4) i Stratosa Perperoglua (3/5).

Svako od njih trojice imao je svoj "šou" tokom kojih je dizao navijače na noge, dok je za popravljanje skora u Evroligi na 2-4 značajno uticalo i zaustavljanje Alekseja Šveda (14 poena), koji večeras nije pogodio nijednu trojku (0/6).

Crvena zvezda - Himki 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22)


Nakon što su se prva dva minuta utakmice "igrala" više od deset, zbog pregledavanja snimka kada su sudije nepravedno odlučile da isključe (samo) Lazića, malo ko je očekivao da će utakmica dobiti na "ludačkom" tempu, ali je zapravo tako bilo.

"Sipao" je na početku Simanić, tri brze trojke, pomogao mu je ubrzo mnogo stariji Perperoglu, dok su se na drugoj strani uključili Šved i Buker.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


Vrlo važne uloge u tranziciji odigrali su Čarls Dženkins i Lorenco Braun, publika je donela dodatnu energiju, dok su i atraktivni potezi "dizali njih", a prava erupcija u "Pioniru" usledila je tokom treće deonice u kojoj je Crvena zvezda ukupno dala 30 poena.

"Zapalio" se Bili Beron, koji je ubacio tri trojke i imao još nekoliko prodora, dok su po još jednu novu trojku dodali i Stratos Perperoglu i Boriša Simanić.

Crvena zvezda je otišla na maksimalnih +27 početkom četvrtog kvartala, međutim bio je evidentan pad u energiji usled velike razlike kada su domaći bili bez poena više od pet minuta. Himki je tako serijom 14:0, koju su napravili rezervni igrači, uspeo da se približi, ali nedovoljno da bi moglo da se priča o eventualnom preokretu.


Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Boriša Simanić sa 18 poena, njegov rekord u Evroligi, dok je poen manje ubacio Bili Beron (17). Iza njih "stari lav" Perperoglu je imao 15, dok je odličan bio i Džejms Gist sa 12 poena i pet skokova.

Važne poene, posebno u tranziciji, beležili su L. Braun (10p, 3 sk, 7as) i Dženkins (8 p, 4as, 2ukr), dok su se u strelce upisali i Kuzmić (4), Dobrić (3), Davidovac (2) i Odžo (1).

Kod Himkija nije bilo mnogo raspoloženih: Šved 14, Buker 13, Gil 11...

Naredni rival Crvene zvezde je Real Madrid. Meč se igra 7. novembra u Beogradu.

Autor mondo.rs
21:03

40' [90:78] - Kraj! Pobeda Zvezde!

Izveštaj utakmice pročitajte klikom na karticu "uvodna vest".

20:55

38' [85:72] - Kraj serije!

"Flouterom" Brauna prekida se serija Himkija od 14:0, više od pet minuta je Zvezda bila bez poena, pomalo su se "uspavali" i navijači.

20:50

36' [83:67] - Tajm-aut

Evidentan pad u energiji posle maksimalnih +27, pa Himki to koristi da se približi na 16 poena razlike. Mora Gavrilović ovu seriju da "seče" tajm-autom.

20:46

35' [83:63] - Nesportska

Nesportska lična greška dosuđena je Simaniću za faul nad Zajcevim, a iz toga Himki postiže tri poena... Zajcev sa "penala", pa Jerebko poluhorog. Ubrzo i Monja spušta na +20.

20:40

32' [83:58] - Energija je i dalje tu!

Fantastičnu partiju Simanić (18p) "začinio" je i još jednom blokadom, dok prvu trojku na meču beleži i Ognjen Dobrić. Otišla je Zvezda na maksimalnih +27, ali brzo to smanjuje Aleksej Šved sa slobodnih bacanja.

20:35

30' [80:56] - Zvezda ima +24!

Još samo deset minuta, ali je jasno da igrači ne smeju da se opšutaju.

Izvor: MN PRESS

20:27

28' [77:52] - Perperoglu! Simanić!

Nove trojke za Zvezdu - Perperoglu, pa Simanić! Neverovatna energija i atmosfera u "Pioniru", najbolja partija crveno-belih ove sezone, iako ima još 12 minuta do kraja.

Na maksimalnih +25 za Zvezdu sa poena Gista sa "penala".

20:23

26' [69:50] - Beron!

I treća trojka američkog beka za +19. Prethodno Simanić dolazi do novih poena, ali do nove trojke dolazi i Tima...

20:19

25' [64:47] - Najvećа раzlika!

Bili Beron u seriji, divan prodor, sada ima 13 poena, pa Braun vrhunski trči kontru za najveću prednost do sada. Opet tajm-aut za Kurtinaitisa.

20:15

23' [60:47] - Beron!

Konačno trojka za Berona! Pa druga!

On je prvi igrač Zvezde posle Perperoglua i Simanića koji je uspeo da se upiše sa ove distance u strelce. Dženkins potom lepo krade loptu i beleži poene u kontri.

Tajm-aut Himki!

20:11

21' [52:45] - Bertans!

Letonac pogađa trojku sa "kapice" uz faul Berona. Nedopustivo na početku drugog dela. Odmah se iskupio Bili dugom dvojkom, a potom Dženkinsu drugi put na meču lopta izlazi iz koša...

19:55

20' [50:41] - Poluvreme!

Zvezda bolja tokom čitavog poluvremena. Najveća razlika iznosila je 16 poena, ali treba dodati i da Himki vrlo dobro funkcioniše u napadu, pre svih Buker (11) i Šved (10), dok su kod Crvene zvezde za sada nosioci Boriša Simanić (13) i Stratos Perperoglu (12), koji su jedini u redovima Zvezde pogađali trojke.

Ali pet komada!

Na pauzi između dva poluvremena tu je i tradicionalno srpsko kolo.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

19:51

20' [49:41] - Dženkins!

Buker pogađa trojku, pa potom atraktivno i kuca, a između toga videli smo idealno dodavanje Čovića "kroz odbranu" za Dženkinsa i lake poene za Amerikanca.

Tajm-aut za Gavrilovića pred poslednji minut prvog dela.

19:45

18' [48:36] - Trojka Time!

...naravno uz zvižduke navijača, pamti se potez iz drugog minuta. Mora Gavrilović da zove tajm-aut da se njegova ekipa ne bi opustila.

I odmah reaguje Dženkins dugom dvojkom.

19:42

16' [45:31] - GIST!

Energija sa tribina prenosi se na teren, Džejms Gist pogađa uz faul, pa potom i dodatno slobodno bacanje. Razlika je sada 16 poena, pa 14 posle lepog "pivotiranja" Gila.

Izvor: MN PRESS

19:39

15' [42:28] - Sjajno!

Ognjen Dobrić odigrao je savršenu odbranu na Alekseju Švedu, uspeo je skok da uhvati Dejan Davidovac, a potom u kontri poene za Crvenu zvezdu postiže Perperoglu, i to trojku, dok ubrzo potom vidimo i "onog" Ognjena Kuzmića.

Majstorski pod košem!

19:34

13' [37:28] - Opet tajm-aut!

I dalje ludački ritam utakmice...

Sada su u centru pažnje Perperoglu i Gist, dok se kod Himkija uključuje i Evans.

19:30

11' [31:24] - Kakav ritam!

Igra se brzo i atraktivno u "Pioniru". Zajcev zakucava moćno, a onda mu Simanić odgovara TREĆOM trojkom na utakmici.

19:26

10' [28:22] - Zaigrao se Šved, ali Stratos!

Himki je stigao blizu Zvezde i pored toga što dobro igraju u napadu. Nove poene beleže Dženkins i Braun, ali je Šved uhvatio ritam...

Perperoglu u kontri pogađa trojku!

Kraj prve četvrtine.

19:24

8' [21:16] - Gist "seče" Šveda

Uspeo je Aleksej Šved da napravi seriju 7:0, a "seče" je Džejms Gist prvim poenima sa distance. Prvi put na parketu i Stratos Perperoglu.

19:20

7' [19:9] - Beron! I ne samo on...

Divno je sačekao Bili Beron da "padne" Gil, uspeo je da izvuče faul, tako da beleži tri poena iz ove akcije. Na drugoj strani se dobro odmah snalazi Gil i deluje da Zvezda već ima problema na defanzivnom skoku.

Na ofanzivnom to dobro funkcioniše - Kuzmić, pa Simanić!

19:18

5' [12:7] - Uključuje se Šved

Reagovali su gosti posle tajm-auta Kurtaitisa, Buker je pogodio trojku, a potom je dobar prodor imao Šved, međutim dobro reaguju Kuzmić i Braun na drugoj strani.

19:14

4' [8:0] - Simanić!

I druga trojka za krilnog centra Crvene zvezde, gotovo sa iste pozicije. Navijači crveno-belih jako zvižde Timi kada ima loptu, a Simanić nastavlja da igra odlično. Beleži blokadu, pa potom divno prodorom napada i polaže u koš!

19:12

Isključenje!

Sudije su pokazale nesportske Timi, Švedu i Laziću, ali samo je Lazić isključen! Sada on mora u svlačionicu, a odmah na teren ulazi Dženkins.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

19:10

Traje pauza

Sudije pregledavaju snimak već neko vreme. Janis Tima je prvo u stomak udario Branka Lazića u stomak, a onda mu je kapiten Zvezde uzvratio.

Čekamo rasplet.

19:05

1' [3:0] - Simanić!

Boriša Simanić sa 45 stepeni pogađa trojku za prvo vođstvo na utakmici. Videli smo već dve greške igrača Himkija na početku duela, ali Zvezda uzvraća slabom komunikacijom Berona i Brauna.

Sudije već dugo u razgovoru sa zapisničkim stolom.

19:01

Poklon za Stefana Jovića!

Nebojša Ilić je pred utakmicu uručio prigodan poklon bivšem igraču crveno-belih Stefanu Joviću. On je dobio jake aplauze publike, a potom su se standardno čuli zvižduci himni Evrolige, dok su na tribinama vidljive i ikone na kojima je Sveti Luka.

Meč počinje!

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

19:00

Da li Zvezda ima novog trenera?

Nebojša Čović je na utakmicu došao u društvu Milana Gurovića. Više o tome OVDE!

18:39

Jović u sastavu...

Bivši "plej" Zvezde zaigraće danas za Himki iako je prethodno imao povredu i zbog toga nije nastupio na prvom meču u Evroligi ove nedelje.

Što se tiče Crvene zvezde, ovo je igrački kadar koji je za danas odredio Gavrilović: L. Braun, Čović, Beron, Lazić, Dobrić, Dženkins, Davidovac, Perperoglu, Simanić, Gist, Kuzmić, Odžo. Poznato je da zbog povrede nema Derika Brauna.

18:04

Sudije i skor!

Današnji meč sude Fernando Roka, Emilio Pereze i Mičel Rosi. Ovo je inače peti meč koji Zvezda i Himki igraju u Evroligi, a ruski tim vodi 3:1 pošto je pobedio prethodna dva duela.


16:37
Izvor: Vid Ponikvar/© MN press, all rights reserved

Stefan Jović (28) bio je plejmejker Zvezde od 2014. do 2017. godine i u njenom dresu osvojio je po tri titule ABA lige i domaćeg prvenstva, a 2016. bio je regionalni MVP.

Da nije povređen, večeras bi prvi put igrao protiv crveno-belih od kada je otišao sa Malog Kalemegdana u Bajern (2017).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije