• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa održao Efes na vrhu, tu su i Micov i Nedović!

Autor mondo.rs

Srpski plejmejker bio Efesov vođa na parketu Asvela. Sada deli čelo tabele sa Armanijem. Pročitajte učinke svih naših košarkaša.

Vasilije Micić odigrao je još jedan odličan meč i doveo svoj tim do jako važne pobede u Francuskoj.

Sjajni plejmejker bio je najprecizniji (16 poena) među gostima, uz to najbolji asistent (8) i definitivno lider ekipe u sedmom evroligaškom trijumfu sastava Ergina Atamana:

Asvel - Efes 84:90 (22:25, 23:21, 21:24, 18:20)

S obzirom na to da je Armani večeras savladao Makabi (92:88), tim iz Istanbula ostao je na čelu tabele sa italijanskim velikanom, a ne izraelskim.

Srpski tandem ekipe iz Milana dao je značajan doprinos važnom trijumfu u "Mediolanum Forumu". Vladimir Micov ubacio je 13 poena, Nemanja Nedović 11, a njihov Serhio "Ćaćo" Rodrigez se posebno istakao sa 18 poena i 11 skokova.

Tim uspehom, ekipa Etorea Mesine najavila je sjajan derbi za četvrtak, kada će u Italiji igrati upravo Efes (7-2) i Armani (7-2).

U ostalim utakmicama večeri, nemački tandem Maodo Lo - Danilo Bartel predvodio je Bajern u prvom evroligaškom trijumfu Bavaraca protiv "žilavog" Olimpijakosa u Audi domu (85:82). Srpski internacionalac Vladimir Lučić postigao 13 poena uz pet skokova, dok je njegov nekadašnji saigrač iz Partizana Nikola Milutinov bio drugi strelac Pirejaca sa 14 poena i pet skokova.

Za to vreme, u Španiji su igrana dva duela.

Real je kod kuće deklasirao Himki i pobedio 104:76, a Stefan Jović (5 poena, 3 asistencije) i saigrači pre svega defanzivno nisu imali način da se suprotstave favoritu. "Kraljevići" su u prvoj četvrtini ubacili 31 poen, a u drugoj 34, pa su već na pauzi vodili velikih 65:42.

Dok je u Madridu od starta bilo sve jasno, Valensija je u "La Fonteti" nadoknadila dvocifreni minus iz treće četvrtine protiv Zenita i ostvarila drugu uzastopnu pobedu (a treću u poslednje četiri utakmice). rezultatom 94:90.

Najefikasniji igrač pobednika bio je špansko krilo Alberto Abalde sa 18 poena, a Vanja Marinković je posle svog evroligaškog rekorda protiv Bajerna večeras bio manje raspoložen, pa je u trijumfu postigao dva poena i nije šutirao za tri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC