• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz koji komplikuje Zvezdi put: Presudili joj "njeni" u Ljubljani!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli doživjeli četvrti "jadranski" neuspjeh. Odlučujuće poteze izveli njeni bivši igrači - Simonović, Blažič i Cirbes!

 Cedevita-Olimpija-Crvena-zvezda-75-64 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda doživela je prvi poraz pod vođstvom Dragana Šakote!

U "jadranskom" derbiju u Stožicama, branilac regionalne titule napravio je previše grešaka i imao premalo rješenja i raspoloženih igrača da bi nadigrao spremnog domaćina.

Cedevita - Zvezda 75:64 (14:16, 21:16, 18:16, 22:16)

Beograđani će napustiti glavni grad Slovenije sa skorom 5-4, jer ni u jednoj četvrtini nisu uspjeli da prebace "granicu" od 16 poena. U prvom kvartalu, ona je bila dovoljna za vođstvo, koje je došlo kao nagrada za bolji start, ali od druge dionice do kraja situacija je izgledala drugačije.

I na semaforu i na terenu.

Lorenco Braun dao je 17 poena i ponovo je bio lider crveno-bijelih, ali je njegova energija samo u uvodnih 10 minuta bila dovoljna za vođstvo. U drugoj četvrtini sjeo je na klupu, a Filip Čović nije mogao da nastavi gdje je Amerikanac stao, kao ni da obuzda odličnog pleja Rajana Boutrajta.

Najbolji igrač domaćih u tim trenucima uhvatio je snažan zalet, Cedevita Olimpija je "minus 8" (4:12) pretvorila u "plus 12" (33:21), a Braun se prije pauze vratio na teren i ekspresno umirio Zvezdinu igru (35:32).

Međutim, u drugom dijelu se probudio bivši kapiten crveno-bijelih Marko Simonović, ubacio 16 poena uz četiri trojke i jasno pokazao "zelenima" put ka trijumfu. Iskusni šuter je u posljednja tri minuta pogodio dva hica iz daljine i tako potvrđivao pobjedu svog tima, zajedno sa još dvojicom bivših igrača Zvezde - Jakom Blažičem i Maikom Cirbesom.

Dok se Braun umarao, dok je Beron promašivao (3/9 iz igre) i dok je Andrija Stipanović dobijao duele protiv Džejmsa Gista i Majkla Odža, Šakota je pokušavao da reaguje, da mijenja petorke, ali nijedno rješenje nije bilo dovoljno da Zvezda uđe u ritam i da izbjegne neprijatan poraz.

Četvrtim neuspjehom u uvodnih devet kola, crveno-bijeli su zakomplikovali svoju situaciju u borbi za što bolju poziciju pred plej-of i dodatno su sebi smanjili prostor za grešku u narednim rundama.

Sa druge strane, Cedevita Olimpija se sa skorom 7-2 osamila kao prvi pratilac Budućnosti (8-1) i stekla važnu prednost i u koš razlici protiv Zvezde, što bi moglo da bude veoma bitno za nekoliko mjeseci, u raspletu na kraju sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC